Varför pratar vi inte?

Läste detta häromdagen och tänkte visst är det intressant att vi inte prata om de viktiga sakerna tjejer emellan. Eller oftast inte är min erfarenhet i alla fall. Vi kan prata om mycket det ska gudarna veta :-) Men ofta är vi dåliga på att prata viktigheter som rör våra kroppar. Visst vissa saker är ju private och vissa saker berör man kanske inte vid lunchbordet. Men egentligen borde vi för jag tror att många oroar sig och lider i tysthet. Usch så dumt om det faktiskt finns hjälp att få.

Med det sagt vill jag beröra två andra aspekter. En annan viktig sak att lyfta är detta. Gå på de undersökningarna du blir kallad till. I början på året gjorde jag en extra mammografi för mitt ena bröst var väldigt ömt och knöligt. Tydligen något som kallas fibroadenos. Att först ha Åke - en okänd äldre doktor - klämma en på tuttarna kändes ju mindre kul. Eller en förlängd mammografi med extra massa bilder när det känns som bröstet skulle exploderad. Hade så ont i veckor efter det. Men jag gjorde det och fick ett svar. Visserligen kan inget göras men nu vet jag och behöver inte vara nojig hela tiden.

En annan undersökning som är mindre kul är ju gynundersökningar. Jag HATAR att ta cellprov efter en incident som gick allt annat än bra. Typ blev slaktad av en barnmorska som inte var så skärp och kan fortfarande idag ha vissa men. Dock jag går dit (nej inte till samma - hell no!!!) och nu har jag hittat en väldigt snäll och omtänksam som verkligen tar sig tiden med mig. Inget kul men det tar ett par minuter. Den tiden är ju väl investerad för att checka ens hälsa eller hur?

En sista sak innan bloggen återgår till ordinarie program. Jag misstänker ju att jag är i förklimakteriet (min mamma var 42 år och det blir jag i december). Men det är svårt att avgöra då många symptomer kan lika gärna vara stress. Något jag de senaste året har haft i mängder. Så är det höna eller ägget liksom. Oavsett sedan jag började äta de kosttillskott som Mia Lundin rekommendera så har jag en annan känsla i kroppen. Om det är placebo, minskad stress eller whatever det funkar. Skulle jag följt "schemat" sedan påsk så skulle jag fått mens onsdagen förra veckan och än så länge nothing. Måtte detta hålla i sig och att vi är tillbaka på normala rutiner!!!

LÄS!

Kommentarer

 1. Jag trodde faktiskt att ni tjejer avhandlade dylika saker i detalj när ni hade ert "tjejsnack", men så fel jag hade. Det kanske mest är våra manliga intimdelar som avhandlas. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halloj Grender! Läs du bloggen :-) Nä faktiskt inte eller inte i mitt umgänge i alla fall. Pratar mest om jobb, familj, träning, intressen, mat typ. Ha det så gott och mys med det nya familjetillskottet!!! Kram!

   Radera
 2. Föregående kommentar var alltså från Henrik Grender. Glömde skriva det. Hälsningar.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass