9 dagar i Frankrike

Lördagen den 12 juli åkte vi tidigt som attan mot Frankrike för att cykla en massa mil med okända människor. Mycket pirr i magen om jag skulle fixa det. Hur fort skulle de andra cykla? Skulle min kropp orka? Men vet ni vad det har gått över förväntan! Ja det fanns en "utbrytarfamilj" som cyklade på som de jobbade på ackord. Tog ibland egna vägar för att komma fram fortare osv. Vi andra cyklade på i ett lagom tempo med diverse kiss- och barstopp längs vägen.

Ja jag hade kunnat cykla på i tuffare tempo men då tror jag inte jag upplevt det hela som lika kul. Många goa människor som jag gärna hängt mer med. Olika åldrar, olika personligheter, olika yrken men ändå funkade vi så bra ihop. Ni kan tror man kan ha alla möjliga samtal på en cykel - alltifrån att bara retas lite till förtroligheter. Vi fick snabbt olika roller i gruppen. Jag blev kartläsare och lagpeppare. Maken höll koll på barstoppen :-) Vissa var kanon på att hålla lagom tempo m.m. Fick många kommentarer efteråt att jag varit en sån glädjespridare och lagledare. Det är ju väldigt roligt att höra!

Kroppen har hängt med bra. Varit lite öm i knäna på kvällarna och stel i ryggen men annars inga problem. Skönt! Maten har också funkat. Vi hade ju fått en varning i informationen innan resan att frukostarna kunde bestå utav typ croissanter och marmelad. Men det har funnits både yoghurt, skinka, ost och ibland ägg. Så det har gått väldans bra. Luncherna har varit picknick i det gröna där reseledare Cecilia och Olle har fixat en massa gott. Olika sallader, ostar, bröd, skinka, korv, frukt, snacks och drycker. Vissa middagar har varit gemensamma och andra på fri hand. Då har det varit allt ifrån tre rätters (eller för mig två rätters då jag skippat efterrätterna) till goa köttbitar och pizza.

Här kommer bildkavalkaden as usual. Ni har kanske redan sett någon bild eller liknande jag uppdaterat på vägen. Jag kan varmt rekommendera att göra en sådan här resa och ja jag kanske inte vill göra det igen nästa år men någon gång så :-)

Första gången jag har hittat något med mitt namn på. Fanns till exempel aldrig när jag var lite och skulle hitta någon "namngrej" på som alla andra.

Roliga Olle och Cecilia som kört följebussen och fixat luncher

Spänd bloggerska första cykeldagen... 

Många fina byar men de flesta väldigt öde 

Efter någon timme så vart det annat ljud i källan :-) 

Vinrankor i mängder har vi sett 

Efter en kylig lunch så blev vädret sämre. Så på med regnponchon och cykla 3 mil till i ösregn och motvind. På kvällen där var jag inte så kaxig och undrade verkligen vad jag hade gett mig in på... 

Fast lika glad! 
Trodde aldrig jag skulle säga det men är lite trött på baguetter... 

Varit så modig denna resan och ätit sniglar (helt okej), musslor (nä inte gott) och grodlår (helt okej) 

Vi var på Martell på rundtur och konjaksprovning 

Bloggerskan aka kartläsare Jensen leder truppen! 

Vackra solrosor i mängder har vi fått uppleva! 

Mina två favvisar - ni kan tro detta smakade! 

Fina picknickar varje cykeldag 

Kyrkan i Saintes 

Vi cyklade tom med längs havet en dag 

Musselsoppa minus soppa 


Kisse/Banan/Nöt/Vatten/Vilo-paus med gänget 

Vi cyklade förbi Rothschilds slottet men blev inte bjudna på kaffe :-(

Vi är i mål efter 27 mil och firar med bubblor! 

Slagen kämpe som peppar och hållit gång men här gick luften ur :-) 

Vi bodde väldigt centralt i fina Bordeaux 

Vinprovning på kvällen 

Middag i mysiga St Emilion 


Sightseeing sista dagen i Bordeaux 


Grodlåren... 

Läskigt men jag gjorde det :-) Oftast säger man ju att det smakade som kyckling och det gjorde detta också... 

Elminibussar, sopbilar på el, elbilar och hyrcyklar - coolt! 

Hela goa gänget på sista barstoppet innan vi en mil senare cyklade i mål!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass