Back-perspektiv

Imorse när klockan ringde 07 på min sista semesterdag så murrade jag lite. Speciellt eftersom maken bara vände sig om och sov vidare. Fast det får jag väl vänja mig vid eftersom jag börjar jobba nästa vecka men han har en semestervecka till :-) Men efter någon minut (okej fler minutrar) blinkade med ögonen som inte ville öppna sig kom jag upp. Hade ju världens bästa träningsdate bokad med Rebeca. Då kan man ju inget annat än att le och kliva upp ur sängvärmen!

Snofsa till mig lite vilket innebär roll-on, kamma till frissan, tvätta ansiktet och borsta tänderna so inget fancy om ni trodde det... På med träningskläderna och ägg i magen så var det där med om jag skulle ta bilen eller cykeln. Bilen är ju jäkligt bekväm och går snabbt. Cykeln ger ju liksom gratis motion men så är det ju tiden och vissa backar som tar emot. Plus hur öm är rumpan efter Frankrike? Äsch va fasiken Jensen nu får du skärpa dig - klart du ska cykla!

Sagt och gjort upp på rosa faran och se där rumpan var ju inte alls öm till min förvåning. Lite trötta lårmuskler men det var nog alla utfall i gymmet häromdagen. Gick ju hur lätt som helst att cykla. Nu känns ju en mil ingetting :-) Har även en lite hat-backe på vägen till gymmet. Först en brant en som är tung tung som precis när man kommit upp övergår i en lång lång seg uppförslutning. Är den jag laddar för hela vägen liksom. Idag tog jag den i ett nafs utan att knappt växla ner. Vad hände här tänkte jag snopet...

Alla backar i Frankrike har nog gett resultat även om jag svor som tusan över dem. Plus alla mil gör ju att kortare sträckor känns som enkla. Allt handlar om perspektiv. Det man jämför med och vad man har tagit sig igenom. Om man ska ta sig till gymmet för allra första gången så är det ju som att bestiga Mt Everest. Om man istället fått in vanan men haft typ en veckas uppehåll så är det Kebnekaise man ska uppför. Och om det är en trög dag efter ett grymt pass dagen innan så är det mer en tuff cykelbacke. Det är ju vad man är van vid och jämför med!  Och tänk vill grymt vältränad och stark kropp jag har som tog mig runt 27 mil i Frankrike utan skavanker trots en massa extra vikt att släpa på!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass