Fortsätt till huvudinnehåll

Varför pratar vi inte?

Läste detta häromdagen och tänkte visst är det intressant att vi inte prata om de viktiga sakerna tjejer emellan. Eller oftast inte är min erfarenhet i alla fall. Vi kan prata om mycket det ska gudarna veta :-) Men ofta är vi dåliga på att prata viktigheter som rör våra kroppar. Visst vissa saker är ju private och vissa saker berör man kanske inte vid lunchbordet. Men egentligen borde vi för jag tror att många oroar sig och lider i tysthet. Usch så dumt om det faktiskt finns hjälp att få.

Med det sagt vill jag beröra två andra aspekter. En annan viktig sak att lyfta är detta. Gå på de undersökningarna du blir kallad till. I början på året gjorde jag en extra mammografi för mitt ena bröst var väldigt ömt och knöligt. Tydligen något som kallas fibroadenos. Att först ha Åke - en okänd äldre doktor - klämma en på tuttarna kändes ju mindre kul. Eller en förlängd mammografi med extra massa bilder när det känns som bröstet skulle exploderad. Hade så ont i veckor efter det. Men jag gjorde det och fick ett svar. Visserligen kan inget göras men nu vet jag och behöver inte vara nojig hela tiden.

En annan undersökning som är mindre kul är ju gynundersökningar. Jag HATAR att ta cellprov efter en incident som gick allt annat än bra. Typ blev slaktad av en barnmorska som inte var så skärp och kan fortfarande idag ha vissa men. Dock jag går dit (nej inte till samma - hell no!!!) och nu har jag hittat en väldigt snäll och omtänksam som verkligen tar sig tiden med mig. Inget kul men det tar ett par minuter. Den tiden är ju väl investerad för att checka ens hälsa eller hur?

En sista sak innan bloggen återgår till ordinarie program. Jag misstänker ju att jag är i förklimakteriet (min mamma var 42 år och det blir jag i december). Men det är svårt att avgöra då många symptomer kan lika gärna vara stress. Något jag de senaste året har haft i mängder. Så är det höna eller ägget liksom. Oavsett sedan jag började äta de kosttillskott som Mia Lundin rekommendera så har jag en annan känsla i kroppen. Om det är placebo, minskad stress eller whatever det funkar. Skulle jag följt "schemat" sedan påsk så skulle jag fått mens onsdagen förra veckan och än så länge nothing. Måtte detta hålla i sig och att vi är tillbaka på normala rutiner!!!

LÄS!

Kommentarer

 1. Jag trodde faktiskt att ni tjejer avhandlade dylika saker i detalj när ni hade ert "tjejsnack", men så fel jag hade. Det kanske mest är våra manliga intimdelar som avhandlas. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halloj Grender! Läs du bloggen :-) Nä faktiskt inte eller inte i mitt umgänge i alla fall. Pratar mest om jobb, familj, träning, intressen, mat typ. Ha det så gott och mys med det nya familjetillskottet!!! Kram!

   Radera
 2. Föregående kommentar var alltså från Henrik Grender. Glömde skriva det. Hälsningar.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…