Fortsätt till huvudinnehåll

Mitt livs modigaste beslut!

I måndags så påbörjades resan på något nytt som jag inte har en aning om hur det slutar. Jag har valt att avsluta min anställning på Hemmakväll. Många olika skäl till varför som jag inte kommer gå in på i detalj här men bl.a. chefsförändringar, gammalmodigt arbetssätt och pendling. Plus att jag trodde faktiskt inte att det skulle bli så extremt jobbigt att arbeta med och runt socker hela dagarna.

Var jag än tittar på kontoret finns antingen bilder på godis eller den faktiska varan. Diskutera godis, snacks, glass, läsk hela dagarna, klicka gilla på andras Instagram-bilder på godis, skriva texter till mail om godis. Ja ni förstår nog vad jag menar... För mig så gör allt i min makt att inte tänka på socker och inte äta det is going crazy. DET GÅR INTE ATT STÅ EMOT! Tråkigt för jag trivs väldigt bra med arbetsuppgifterna och kollegorna.

Därför har jag bestämt mig i samråd med världens bästa make att sätta min hälsa som prio 1. Det var inget lätt beslut även om det borde vara det "rent tekniskt" dvs ens hälsa borde väl alltid prioriteras eller? Men då ska ni tänka på att ni har med en workaholic att göra. En person som sedan tonåren satt jobbet alt studier i första hand. Som jobbat många, många, många timmar mer under sin livstid hittills än vad många andra har gjort. Så det har varit en mental omställning som har varit in the making under de senaste åren men som först nu realiseras.

Jag har nämligen fattat mitt livs modigaste beslut. Jag har bestämt att de kommande 6 månaderna kommer jag inte söka mig till något nytt jobb. Jag kommer ta en break där jag ska bara syssla med VAM. Det jag kallar "Vård av Mig", Jag ska ta tag i min hälsa, kosten, träningen och jag ska studera något som jag tycker i kul för mental stimulans. Något om hälsa eller liknande för min egna utveckling. Jag har aldrig haft en sådan break i livet någonsin så det kommer bli spännande...

Så får vi se var jag hamnar sedan. Jag håller ett öppet sinne och känner väldigt starkt att jag ska hitta rätt för mig. Och vem vet det kanske slutar med att jag jobba som cykelbud, i kassan på Stadium, i receptionen på ett gym eller nåt. Kanske jag fortsätter på samma yrkesbana med marknadsföring men kanske inte 100 % för att kunna prioritera min träning, kost eller vad det nu blir. Who knows :-)  Jag känner också att jag vill ha ett jobb där jag kan luncha med kompisar, gå på seminarium i Malmö/Lund och helst kunna cykla till jobb.

Helt slut i rutan är jag efter all tankeverksamhet under hösten:-) Men så övertygad om att det är helt rätt beslut i magen, hjärtat och huvudet. Jag känner för första gången på länge ett lugn i kropp och själ. Och enormt självförtroende för vad som komma skall. Jag ser med tillförsikt till mitt kommande äventyr och bloggen följer ju med på äventyret. Hälsningar från hon som känner sig extremt modig...

Kommentarer

 1. Grattis! Bra beslut du tagit. Du är en mycket klok kvinna. Hoppas vi kan ses på en lunch en dag / KRAM M.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt stöd Margaretha! Gärna en lunch en dag för vi har ju inte setts på en evighet!!! Kram!

   Radera
 2. Heja dig Tina är säker på att du kommer att hitta något du trivs med sen efter VAM :) kram Cee

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Cee! Ja det känns helt rätt och jag tror att jag kommer hitta något som passar bättre. Kram!

   Radera
 3. Wow! Hejja Dig! Underbart att läsa! Fler borde "Vam-ma"... =) Ska bli spännade att följa dig nu, eller ännu mer spännande! =) Stå på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ja visst borde fler VAM:ma :-) Lycka till själv med ditt kommande äventyr!

   Radera
 4. Vilket coolt beslut! Inte utan att jag själv har lite av samma funderingar men för min del händer det annat i livet som antingen kan försena eller pusha på beslutet. Vi får se. Hojta om du är sugen på att bolla ideer över en lunch, en pw eller ett gympass nån gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ja det var inte lätt men känns helt rätt! Spännande med dina planer. Absolut vi måste boka in en dejt!!! Kram!

   Radera
 5. Vilket klokt beslut, och tufft av dig. Stort lycka till!

  SvaraRadera
 6. Det låter som världens bästa beslut, för dig, just nu! Verkligen modigt. Då hoppas jag att vi kan ses och luncha, gå promenad eller något annat under våren. Jag kommer ju vara mammaledig och hade gärna snackat framtidsplaner tillsammans med dig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut det är helt rätt men lite scary :-) Ja jag träffas väldigt gärna!!!! Ha det så gott så länge! Kram!

   Radera
 7. Vilket härligt beslut du tagit!! Du verkar vara en otroligt härlig människa, maken verkar ju inte så illa han heller;) ni verkar vara ett bra team! Tack för att du delar med dig av med och motgångar! Jag önskar dig lycka till med ditt VAM - projekt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack Anne för dina ord! Ja vi är bästa teamet :-) Hoppas allt är bra med er alla!!! Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…