Juletider...

Inledde dagen med frukost tillsammans med maken och julklappsöppning. Sedan några år så ger vi varandra bara något lite mest för att ge. Vi köper ju liksom det vi vill ha annars men ändå mysigt att öppna något paket på tomtedagen. Efter det begav jag mig till Arenan i Lund för att plocka äpple tillsammans med Rebeca. Kuligt att gympa till julmusik med över 400 andra och att få göra det i Arenan. Tror detta får bli en ny jultradition eller vad säger du Aceber :-)

Sen hem för att göra sig tomtefin, fixa det sista med maten och invänta gästerna lagom till Kalle. Har firat jul på många olika sätt (tex på jobb, utomlands utan familj) och med olika människor såsom ett år med en utbytesstudent från Sydafrika eller asiatiska doktorander eller med... Tror ni fattar och det är ju charmen. Julafton blir vad man gör det till och det finns inga måsten eller rätt sätt. De senaste åren har vi dock firat här på Lokes väg med julmat i olika varianter, spelandes julklappspelet och med olika sällskapskonstellationer.

En sak som kommer ändras till nästa år är maten eller snarare sockerutbudet... Jodå Middagsfridskassen var jättebra. Väldigt fin kvalité på råvarorna, lätta recept och tydliga instruktioner. Vissa recept gör jag gärna igen - främst de gröna recepten på rödbetssallad, rödkålen och brysselkålen. Och ja jag kan griljera skinka med slipper helst att ugnsbaka i 2 timmar dagen innan. Sillen blev väldigt uppskattat men nä det finns färdig. Och de hemmarullade köttbullarna vart goda så de kanske jag får... Kände mig väldigt nöjd för jag överåt inte på maten och gröten. Ville ha mera bara för att det fanns men visste att då skulle min mage protestera så tog inte om. Skönt!

Julgodiset vart helt okej men vi åt bara lite av det och har mängder kvar. Skickade det mesta med föräldrarna för att inte äta allt själv. Dock stoppade jag i mig en hel del gotter. Åter igen mest bara för att det fanns framme. Till nästa år blir det att rannsakan utbudet och satsa på det som faktiskt är gott. Jag menar vi köper en jäkla Aladdin-ask bara för att. Det åts 6 bitar där jag tog 2 som egentligen inte är goda - hallå! Om jag nu ska äta så ska det i alla fall vara gott! Gör om, gör rätt! Här kommer bildkavalkaden och njae vissa bilder är väl inte blogganpassade och tillrättalagda men sen å andra sidan sen när har jag gjort det :-)

Inledde dagen här...

De sprang fort... 


 
 Dukat fint!

Mina julklappar från maken! 

Julemys! 

 Kalle of course

Ägghalvor med majo, räkor och dill 

Inlagd sill utav yours truely... 

Märk väl hovmästarsåsen till höger... 

Juleskinkan, hemmalagad rödbetssallad och rödkål med apelsin - väldigt mumsigt! 

Potatisgratäng till hälften som inte äter det i andra dvs Jansson 

Brysselkål med bacon 

Hemmarullade... 

Mina världsberömda chilirevben! 

Egen köpt saftsås

Mamsens gröt med grädde dvs mumsigaste ris a la maltan! 

Lottas mandelmusslor 

Och hemmabakta lussesnurror från Middagsfrid. 

Vaknade upp till detta... 

Kommentarer

  1. =)
    Tycker absolut Arenan måste bli en tradition <3

    Kram Aceber

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass