Lite stolt!

Julafton närmar sig och om det ska bli någon mat på bordet får jag ju sätta fart. Började med det enklaste för att bli värm i kläderna... Ingefärskakor på färdig kakdeg. Bara att öppna paketet, skiva degen och skjuts i in u ugnen. Ändå lyckades jag nästan bränna första plåten medans andra hade jag mer koll på. Helt okej smak med lite sting av ingefära men inte riktigt min grej. Tur så jag inte äter upp alla in gästerna kommer.

Idag var det dags för sillen och hovmästarsåsen... Första steget var ju väldans enkelt. Lägg sillrumporna i vatten i 10 timmar. Det fixar jag! Koka lagen - check. Hacka morot och rödlök - check. Efter 10 timmar fiska upp sillen och skär i bitar. Ner med allt i byttor tillsammans med kryddpeppar och lagerblad. Voila inlagd sill tydligen. Nu ska de gosa där i några dagar sen hoppas jag det ska smaka den 24:de. Hälften ska visserligen ner i en gräslöksgoja men det ska nog gå bra.

Över till the sauce vilket var mycket enklare än vad jag trodde. Dock har jag inte smakat på den ännu men den luktar "rätt" :-) Fram med en skål och elvispen. Ner med strösocker, skånsk senap, vitvinsvinäger, salt och vitpeppar. Vispa och sedan ner med rapsolja i en stråle. Vispa, vispa, vispa. Hacka dill och häll i. Färdigt! Jag är fasiken riktigt stolt! Har även fått ihop köttbullarna som nu är instoppade i frysen. Som om inget annat blir färdigt kommer vårt julbord bestå av ingefärskakor, inlagd sill, hovmästarsås och köttbullar :-)

Börjar med det enkla...

Ändå fick det bli en godkänd-hög och en hög som försvann... 

Okej då kör vi! 

Nämen se här... 

Och the head waiter sauce... 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass