Fortsätt till huvudinnehåll

Ballonger och takten...

Igår vart ju min uttagning till Indoor walking instruktör på Friskis i Lund. Tyvärr fick jag ett nej och med högst relevant feedback. Jag hade nämligen lagt min fokus på att vara peppande, instruktioner om positioner och hållning m.m. Men missade en stor grej - takten. Fick inte riktigt rätt på motståndet på walkern men struntade i det och körde på. Tänkte helt enkelt inte på det. Fast jag har nog heller aldrig riktigt tänkt på takten på det sättet utan mer blivit glad av musiken och kört på. Har ju mest tränat på crosstrainer hemma och då visas ju inte taktkänslan upp för allmänheten precis:-)

Fick mycket beröm för mitt ledarskap och pepp men takten är tydligen ett stor del i om man sedan bli godkänd på utbildningen som man skickas till. Därför vågade de inte på en väldigt begränsad budget skicka mig på utbildningen om jag sen inte skulle bli godkänd. Det har jag full förståelse för. Tråkigt men verkligheten :-( Visserligen fick jag uppmaningen att öva på takten under hösten och försöka igen för de vill verkligen ha in mig som ledare pga min personlighet vilket ju är kul att höra.

Dock som det känns nu så lägger jag ner projektet om Indoor walking - så mycket vill jag inte det (just nu i alla fall). För just att peppa och visa/ge träningsglädje är min styrka. Även om jag tror att jag skulle kunna öva på takten skulle det nog vara det första som försvann när jag blev ivrig under ett pass. Krävs nog väldigt väldigt många timmar att "undertrycka det" och då blir ju inte jag jag i min ledarroll. IW är kanske helt enkelt inte rätt forum för mig som instruktör bara för att jag älskar det som träningsform.

Då lägger jag hellre min energi på mina studier i höst, hitta ett nytt passande jobb, min egna träning, kost och utveckling. Kommer ju bli full fart och då kanske detta blev till det bästa. Fick förfrågan om jag fortfarande ville hjälpa till med cirkelgymspassen för seniorer och det känner jag att jag vill. Då behövs ju ingen taktkänsla ;-) Bättre jag lägger min tid där och på att tex köra cirkelpass utomhus med kompisar som jag ska göra nästa tisdag...

Klart jag blev väldigt ledsen och besviken. Dumma tjockistankar dök upp som "haha vem tror du att du är och att du skulle klara detta" eller känslan av att känna sig ratad eller naiv som vågade tro. Eller vad ska nu alla säga och hur ska jag berätta om detta - där fick du på näsan Jensen för du är så öppen och skriver om alla dina äventyr i denna blogg... Men samtidigt är jag oerhört stolt och känner mig modig att jag vågade i alla fall försöka även om det inte gick hela vägen denna gången. För det är så många som tänker och tycker men aldrig gör. Jag gör även om jag åker på näsbrännor här och där.

Efter en deppig kväll i soffan och en crappy natt så väljer jag nu att tänka: "När en dörr stängs, öppnas en annan så jag ser fram emot vilken/vilka möjligheter som kommer öppnas upp för mig nu i och med detta nej." Ska bara slicka såren lite samt ge mig själv lite pepp och kärlek. Ladda om och sen kommer jag tillbaks. Men nu blir det tillbaka till the crime scene för har jag lovat att köra cirkelgym med seniorerna får jag strunta i att just nu lockar sängen mest och en kudde över huvudet. Väl lika bra att hoppa upp på hästen direkt eller? Life!

Möttes av detta när jag kom in i salen igår - wow vilken kulig överraskning! Stort tack träningskompisen Åsa för allt pepp! Och ja till alla andra som peppat mig! Det betyder så mycket för mig!!! TACK!!!
Lessen bloggerska men kommer snart på banan igen... 

Kommentarer

 1. Tråkigt men jag är säker på att med din härliga positiva attityd kommer du hitta nya utmaningar som passar dig perfekt! Kram Frida

  SvaraRadera
 2. Starkt av dig att våga. Våga vinna. Våga misslyckas. Nästa gång vinner du!

  SvaraRadera
 3. Tycker att du är stark som vågade prova! Kanske är det ledare för cirkelgym du ska vara?!?
  Ha en fin fredag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis man passar inte till allt! Kram!

   Radera
 4. En kan ju tycka att man borde ha informerat om det inför uttagningen - alltså vilka områden de anser är viktiga och bedömer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det stod väl lite gömt men det var mest jag som glömde helt bort det.

   Radera
 5. hej
  Följer dig på Instagram och är grymt! imponerad av din resa! Ta vara på möjligheterna som detta nej ger. Det finns,alltid andra, nya och bättre vägar!

  SvaraRadera
 6. Friskt vågat hälften vunnet! Håller med Pernille, det kunde de ju sagt innan. Om du bestämmer dig för att göra ett nytt försök så hjälper jag dig gärna med takten. Det tog ett tag för mig innan poletten trillade ner men nu har jag stenkoll. :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis! Åh tack för erbjudande - när jag känner att jag vill så är det dig jag ringer!!! Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…