Gissa bladen?

Igår la jag ut en bild på mitt Instagram-kontot och frågade om någon kunde gissa bladen? Vad var det då för blad? Jo från en stevia planta eller också kallad sötflockel som min mamma och hennes Stefan har köpt och planterat i sin trädgård. Spännande för jag har aldrig sett en sötflockel innan eller dess blad. Väldigt konstig känsla att ta ett blad som hjärnan tror ska smaka "grönt" och så är det jättesött!

De går nu ut varje morgon och hämtar tre blad som de klipper ner i sin morgongröt. Jag fick en liten låda som jag kan använda. Plus rabarber så nu är maken happy för det står rabarberkräm i kylen... Klippte ner några blad som fick koka med rabarberna och det funkade. Kunde dock haft i några till men jag får ju testa mig fram. Tänkte torka en del och testa i andra saker framöver. Kan ju knappast bli mer naturligt sötat eller?

Har du testat att baka eller laga mat med steviablad?

Före...

och efter :-)  

Kommentarer

  1. Aha, stevia! Jag kom på nu att jag faktiskt har köpt steviafrön, men inte planterat dem. Får kolla om det funkar så här sent på sommaren. Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass