Brödtips...

I tisdags när jag skulle få besök beslöt jag mig för att bjuda på hembakt bröd till eftermiddagsfikan. Bestämde mig för att baka de nötbullarna som jag bjöd på när kärleken firades. Men även att testa ett nöt- och fröbröd jag varit nyfiken på länge. Blev en succe med båda så ville bara tipsa er om dessa recepten här i bloggen. Bullarna är godast varma med massvis med Bregott och enklast att bara bryta i mumsbitar. Jag använder honung istället för agavesirap och denna gången hade jag inget bovetemjöl så tog hälften rågmjöl och hälften grahamsmjöl.

Vad det gäller nöt- och fröbrödet så tog jag vad jag hade hemma. I mitt fall blev det valnötter, mandlar och cashewnötter. Nästa gång kommer jag skippa chiafröna på toppen för de trillade bara av. Missade också att man kunde ha i dadlar men tror det kan bli riktigt gott. Plus när du skivar brödet blir det spill men spara det "strösslet" för det kan ju toppa en sallad för en go crunch. Tänk på att med alla dessa nötter så innehåller brödet mycket energi. Nyttigt men kaloririkt om du tänker på sådana saker.

Happy baking!!!

Klicka på bilden för receptet.

Goa bullar!

Enklast att bara bryta i bitar och smöra :-)

Massa nötter, fröer, ägg och kokosolja - mums! 

Voila ser nästan ut som en sockerkaka...

En skiva och detta visade sig vara försvinnande gott! 

Spara strösslet... 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass