Fortsätt till huvudinnehåll

TACK!

Tack för alla era tips, kommentarer och pepp! Jag uppskattar det verkligen för jag behöver all stöttning jag kan få på detta äventyr de kommande 75 dagarna. Jag tänkte även blogga en del om just socker de kommande veckorna. Utifrån det jag lärt mig när jag pluggat till kostrådgivare, min egna erfarenhet, studierna från i våras till livsstilsrådgivare och från mindful eating kursen etc. För det är ju faktiskt så att även om jag har all den teoretiska kunskapen och verktygen så betyder det inte att jag som beroende individ alltid tar de "rätta besluten". Något som jag vill vara ärlig med.

Läser och har tröttnat på många bloggar där allt är så picture perfect. Eller det andra scenariot där någon startar en blogg för sin viktminskning och bloggar som tusan i 3 veckor för att sedan aldrig skriva en bokstav. Det vill säga inte lika kul att blogga om motgångar som framgångar... En annan sak jag tror starkt på är att var och en måste hitta sitt egna facit för tex kost eller träning eller livet. Vi är inte alla blonda, har glasögon och har 37 i skor dvs bara för att en metod funkar för dig är det inte säkert den funkar för mig. Men alla kan hitta sina godbitar i alla tips, kommentarer och pepp som finns överallt. Testa dig fram till vad som funkar för dig och kör på det! We can do it för vi har bestämt oss. Det är bara att göra!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…