Fortsätt till huvudinnehåll

Jag har gjort slut!

För en tid sedan slog det mig - varför fortsätter jag kämpa med att gilla löpning, yoga och parträning a la bär varandra på ryggen? Jo för det är ju lite det "man ska gilla nowdays" dvs i varenda (tränings-) tidning etc så är dessa återkommande teman. Nä jag bestämde mig - jag gör slut! Jag gillar ju det inte, får ont, blir sur och känner mig osäker/nojig. Är det inte bättre då att fokusera på det som ger mig glädje, stolthet över min förmåga, endorfinkickar, ingen smärta (förutom träningsvärk)?

Dags att bli vuxen och stå upp för det jag gillar och mår bra av. Jag kan visst då träna kondition och styrka på gymmet och i diverse pass som cirkelgym, indoor walking och spinning. Jag får ju frisk luft och mår bra utav mina promenader och cykelpendlingen. Jag får lugnet och andningstekniken i mina mindfulness-övningar. Jag har ju hittat det som funkar för mig varför då fortsätta jaga efter det som ändå får mig att känna mig mindre värd bara för att det är på träningsmodet? Dumt!

PS! Hälsningar från en bloggerska som ska iväg på födelsedagskalas där det firas med yoga och antagligen löpning/parträning. Ironin - vad gör man inte för sina vänner :-)

Kommentarer

 1. Haha. Jag uppskattar att du gör saker du hatar för min skull :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja allt för dig även om lungorna satte stopp idag :-(

   Radera
 2. Bra där! Kör på det som är kul. Jag uppskattar att du var med på din "matta" idag. Det räcker. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tog lite tid men nu vet jag vad jag tycker är kul ;-) Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…