Utepass och Pasta

Om du följer mig på Instagram så såg du kanske mina hemmaträningsbilder igår. Det blev nämligen premiär för ett hemmapass i trädgården. Hoppas grannar blev underhållna och inte allt för undrande över vad sjutton jag höllt på med :-) Vad jag hittade på? Efter uppvärmning med bl.a. pinnen så blev det ett kortare pass inspirerat utav min eftermiddag med Sabina. Jag la upp 3 block med övningar och utförde 15 repetioner av varje, sedan 10 och slutligen 5 innan jag började på nästa block.

Det blev så här: Block 1: Upphopp - Bulgariska utfall *2 (dvs 15 på varje ben etc) - Sumo squats m 16 kg kettlebell, Block 2: Armhävning - Ryggresningar - Burpees och till sist Block 3: Stjärnan m 5 kg boll (reps: 16-10-6 så det blev jämt fördelat per ben) - Svingar m 16 kg kettlebell - Höftlyft. Och sedan nedvarvning och stretch. Från början till slut tog passet 35 minuter. Jag vart svettig och slut efteråt. Riktigt gött var det och jag är stolt över mig själv att jag faktiskt genomförde det!

Mina hemmapass har nämligen en tendens att planeras men inte genomföras. Ser ju bra ut på pappret men sen tryter motivationen. Oftast för att jag gör de så massiva och alldeles för långa. Lättjan tar vid och jag ställer min på crosstrainern och harvar... Vet inte hur många pass jag har planerat varav mindre än 5 procent har genomförts när det väl kommer till kritan. Men i sann Summer camp anda tänkte jag slå två flugor i en smäll - träna utomhus men på lagom nivå :-)

Idag blir det en annan variant med andra övningar men burpees står fast på schemat. Mest bara för att jag hatar den övning (alldeles för jobbig) men ack så effektiv. Gäller att utmana sig själv och gå lite utanför lådan för att få resultat... Det gjorde jag igår också genom att testa svart bönpasta. Tillsammans med vegetarisk sås och vitlöksfrästa champinjoner från Mera Vego kokboken - se receptet nedan. Pastan tyckte jag blev lite oaptitlig när den var så svart plus att smaken inte vart så god. Då är denna bönpastan så mycket bättre fast det sätter sprätt på min mage :-)

Ännu ett recept testat och det vart väldigt gott!

Klicka på bilden för att läsa detaljerna! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass