Gårdagens bjudning...

Igår hade vi 20 personer på besök hela eftermiddagen. Grillfest igår och afternoon tea till helgen. Mycket bjudningar nu :-) Kul men sen får det nog bli en paus för värdinnan vill inte ha mer frestelser i huset if you know what I mean... Igår blev det grillad ytterfile och stark korv, egenköpt potatissallad (tips: Rydbergs creme fraiche på gotländsk potatis is the shit), matig grönsallad med olika tillbehör för varierande åldrar och smak.

Efterrätten blev pannacotta med halloncoulis (eller fancy hallonkuliss som maken döpte det till :-) ). Receptet kommer från 56kilo.se. Jag använde SteviaSocker och det funkade väldigt bra. Dock skippade jag socker i hallon så det blev lite syrligare och så använde jag hackade 70% mörk choklad som pynt. Det var försvinnande gott och gästerna gillade det verkligen så testa det receptet. Och vad kan gå fel med kokt grädde och socker...

Sedan var det dags för ytterligare ett kaktest inför kommande tebjudning. I veckan har jag bakat lite andra kakor som maken godkänt som hemlighålls så länge. Men idag var det dags för tigersockerkaka och hallonmarängrutor. Väldigt smaskigt speciellt sockerkakan medans jag hade för mycket hallon i rutorna så de blev lite blöta. Fast det är ju därför jag testbakar för att allt ska bli bra på lördag. No pressure... Vilka som röstades in på temenyn? Det får ni veta i helgen :-)

Bildkavalkaden kan börja med underbara hallon...

Tigerkakan... 

Grillat


Köpesallad! 

Grönt är skönt! 


Gottigt!

Kakor på rad... 

Finbesök minsann!

Värdinnan fjantar sig och förresten vad gör en studentmjukis runt halsen på en som tog studenten för över 20 år sedan... Jo litet skämt med min kära gudmor som tyckte att hon gått miste en examensfest när jag hämtade ut min magister. Att det var för över 10 år sedan kan vi ju förtränga :-) Så man kan visst då ställa till med en examensfest när man känner för det!

Kommentarer

  1. ELDPROV, jag föll som en fura!!! TYVÄRR!!! Gud så trött jag blir...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh jag vet Alex man blir trött på sig själv men du är ju grym som gick och tränade!!! Och i snyggaste outfiten :-) Det som hände det hände nu är det gjort. Nya tag och fokus på 3 veckor tills semestern. Gör bara ditt bästa mer går inte och du är grym!!!! Största peppkramen - nu kör vi du och jag!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass