Min läxa!

I förra veckan påbörjade jag ju min 6 veckors kurs i Mindful Eating. Elin coachar mig via videochatten i skype varje onsdag och i dagarna däremellan har jag min "läxa" att göra. Denna första veckan består den av litteratur i min kurspärm, att fylla i matdagboken samt att lyssna på en ljudfil med en kroppsscanning övning. Utmaningen har varit att komma ihåg att fylla i matdagboken efter varje tugga. Medans mindfulnessövningen där jag ska ligga och slappna av samt följa Elins röst/instruktioner har visats sig vara en fullpoängare.

Jag känner mig lugnare, andas bättre, inte så "stirrig" i tankarna och sover som en prinsessa de kvällar jag har lyssnat på övningen innan jag gått och lagt mig. Detta är ju något jag har vetat att jag behöver men ibland är steget till att faktiskt göra så högt som Mt Everest. Det räcker tydligen inte att ladda ner en app på telefon utan man måste lyssna också :-) Största anledningen till att jag signade upp mig på denna kursen vara att "tvinga" mig själv att faktiskt göra. Men på ett lagom sätt och inte för att prestera enligt ett mål. Utan där mina försök är målet i sig om ni förstår vad jag försöker säga :-)

Dagboken för maten

Än så länge fyller jag i klockslag, vad jag åt (inga detaljer utan tex frukost) samt kryssar i om det var för hunger, vana, socialt eller kompensatoriskt. 

I pärmen har jag kurslitteratur att gå igenom. Väldigt tydlig och lätt att ta till sig men jag misstänker att behovet kommer att komma att läsa vissa stycken igen för att påminna sig... 

Gjort om min walk-in-closet till ett litet mindfulness-rum :-) 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass