Fortsätt till huvudinnehåll

Spårat i Malmö..

Just nu är det inte mycket som händer här inne för jag är ju ute i verkligen och njuter av livet :-) Kanske lite för mycket av det goda a la mat och gotter men extra fluff som följd. Men nåja shit happens och jag är ändå inte naiv utan är medveten om situationen. Jag ser till att prioritera min träning för jag mår bra men kosten kommer alltid vara akilleshäl. Bara att ta nya tag och att aldrig ge upp.

Men först så jobbar maken och jag hårt på att kora bästa semesterburgaren. Viktigt ju och vi tar uppdraget på allvar. Därför var ett besök på Vigårda på centralstationen i Malmö inbokat idag liksom en tur med spårvagn. Där laddade jag med en cheddar och baconburgare med cole slaw samt pommes. Hade bestämt mig för att inte beställa pommes innan men helt plötsligt så hörde jag mig själv beställa. WHAT??? Hmm blir lite trött där men just nu är motivationen låg att sköta maten som jag nämnde ovan.

Efter det gick vi till Museumspårvagnslinjen via Clarion Live dvs det nya kongress/konsert/hotell-bygget i Malmö. Fint och vi ser fram ett besök i sky baren senare i höst. För nog mysigare då när man får lite mörker och stadsljus. Men tillbaka till spårvagnen - visste faktiskt inte att det fanns en aktiv spårvagnslinje i Malmö utan såg en hållplats för några veckor sedan och tjatade på maken att vi skulle åka. Idag vart det dags! För endast 20 kronor kan man åka hela dagen hur mycket man vill. Okej samma sträcka som tar ca 10 minuter men dock :-) Kan varmt rekommenderas!!!

När vi kände oss nöjda hoppade vi av vid Stadsbiblioteket och gick in om Yogiboost för att testa deras frozen yoghurt koncept. Kul att få välja smaker och topping men jisses vad man kan lasta på i en bägare och då får man betala därefter... Smart affärside! Fast vi kände att det är inget ställe som vi kommer jaga att besöka fler gånger. Inte heller Vigårda för än så länge ligger Tommi´s etta på bästa semesterburgarlistan (dock är deras pommes värdelösa så satsa på burgaren). Vilken är ditt bästa burgarställe i Skåne?

Dagen i bilder!


Om du vill ta del av lite action direkt, så följ mig på Instagram och Facebook!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…