Första året jag inte ska starta en diet...

Hmm hade en intressant tanke som slog mig häromdagen. Alla tidigare år så långt jag kan minnas så var det alltid dags att starta en diet vid denna tiden. Mitten på november och december är den absolut största utmaningen för mig vad det gäller socker och frestelser. Tidigare år har jag typ ätit så jag mått dåligt både fysiskt och psykiskt. Känt mig totalt misslyckad men ändå pepp på att nu jäklar ska det bli annorlunda. Denna gången för 157:de gången ska jag lyckas. Det gäller bara att vara envis och ha pannben. Jag kör 12 veckor på pulver sen är det klart! Och jag har lyckats otaliga gånger att gå ner i vikt men att bli viktstabil och inte gå upp igen. ALDRIG!

Och tanken som slog mig är att detta är första gången som jag bara ska do as I have done efter min gastric bypass. Det vill säga 5-6 måltider per dag, fokus på protein, mycket vatten men inte till måltid och 30 min efter, käka mina vitaminer och röra på mig. Jag har faktiskt börjat fylla i allt jag äter i appen Lifesum. Inte så mycket för att jag räknar kalorier utan för att planera mina måltider och se till att jag får i mig tillräckligt med protein. Men jag tänkte skriva mer om det en annan dag. Fast tänk att detta är första gången som jag inte ska sparka igång en svältkur eller inte äta socker på 100 dagar eller träna 2 ggr per dag eller...

En annan sak som var den första för mig var att jag inte gick upp över julen utan ner!!! Har heller aldrig hänt och jag blev helt paff. Då har jag inte försakat något utan ätit tex choklad och lussekatter. Men som jag skrev på instagram så är det mängden som är den stora skillnaden. Men också för att jag kunnat stå emot frestelser på ett helt annat sätt. Ja det har varit kämpigt men jag kan ju inte heller leva på choklad och förvänta mig resultat. Därför följer jag mina regler efter bästa förmåga och planerar mitt matintag. Jag väljer att äta ägg och räkor istället för ris a la malta med saftsås till frukost. Eller jag äter 2 chokladpraliner och inte hela Aladdin-asken. Tidigare har jag ju inte fixat det för hormonerna har svajat dvs bara känt hunger och aldrig någon mättnad. Då är det inte lätt att ha ett starkt pannben och stå emot. Men nu med en kropp och knopp i balans så fixar jag det!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass