Kosttillskott för förklimakteriet - placebo?

Vid jul så cirka en månads tid nu har jag ätit extra kosttillskott för att se om vissa av mina förklimakterie-symtomer skulle lätta. Främst pga hjärndimman, brist på energi, deppighet, snarstucken, nattvallningar och orolig som jag upplever. Hade läst i Monika Björn´s bok "Stark genom Klimakteriet" att i början kan kosttillskott hjälpa mot detta som en först åtgärd innan man behöver ta till de tyngre artilleriet såsom bioidentiska hormoner.


Jag har ätit Omega-3, d-vitamin (okt-mars) och Magnesium (annars får jag värsta kramperna i vaderna på nätterna - den paniken!!!) sedan länge så det vara redan hemma. I mina Baricol-vitaminer som jag äter pga min gastric bypass innehåller ju B-vitaminer, järn och kalcium så jag kände att det fick räcka. Men c-vitamin, zink och MSM la jag till plus att jag köpte Membra Femin Forte för slemhinnorna för det tycker jag har känt ett behov av.Så voila det blev en del...


Svår djungel för det finns så många märken men jag beställde det som verkade prisvärt men ändå med kvalité. Fick också lära mig på en av mina kostrådgivarutbildning att man ska äta en förpackning av tex vitaminen innan man kan uttalas sig. Likaså att man bör introducera ett tillskott i taget. Men jag var så trött på det att jag bara smällde i mig allt. Så nu har jag intagit en mindre måltid per dag eftersom jag också äter 5 Baricol sväljtabletter.

I veckans dosering men då ska det till lite fler Baricol som du ser i förpackningen under dosetten eftersom det är bara för 3 dagar...

Har väl inte tänkt mer på det men sedan nu under januari så för vecka för vecka har jag fått mer energi. Känt mig stark och att jag orkar ta tag i saker. Detta trots att det har varit jätteintensivt på jobb och mycket stress. Jag har även känt mig lugnare, gladare och mer skärpt. Pratade med maken om det och han höll med om att ja det var stor skillnad. Dock var det inte förrän för några dagar sedan det klickade till - hmm tänk om det är kosttillskotten? Vet inte om det beror på tillskotten men helt klart är att livet börjar bli lite mer rosenskimrande än bara grått, grått, grått. Så härlig känsla att känna sig som sig själv och att känna energi!!! Placebo eller inte jag fortsätter och hoppas att effekten håller i sig ett tag åtminstone innan jag måste levla uppåt i förklimakterie-hierarkin.

Vad har du för erfarenhet av kosttillskott?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass