Vecka 1 2020: Träning och Mat

Planen är att blogga varje söndag om hur veckan har gått utifrån träning och mat, Vi får se hur länge det håller men vi börja med vecka 1 åtminstone. Som jag skrivit om så började ju året inte riktigt som tänkt. Ibland kommer livet emellan. Det som är skönt är att numera har jag en trygghet i mig att go with the flow. Tidigare hade jag blivit uppjagad att jag inte tränar som planerat eller att varje måltid blir utifrån plan. Känns väldigt skönt att ha det lugnet men samtidigt mår jag ju bäst när jag får träna och framför allt när jag sköter maten.

Årets sista/första vecka vad det gäller träning började ju på topp i och med att jag slutförde mina 70 pass som jag satt upp som mål. I måndags blev det ett cirkelgymspass och 30 min på löpbandet. Nyårsafton crosstrainern hemma och Cavalier-promenad i skogen. Efter det blev det ju inte träning förrän igår då det blev ytterligare ett cirkelgymspass. Och idag ett spinning-pass inför mitt mål och en promenad med Kajsa. Jag har dock uppnått över 10 000 steg 5 dagar av 7 vilket jag är nöjd med. Så på träningsbiten sätter jag check - jag har gjort mitt bästa utifrån förutsättningarna,

Kommande vecka blir en utmaning att få till träning tis-tors då det kommer blir långa jobbdagar. Överhuvudtaget går jag nu in i en intensiv jobbperiod med olika uppdrag och dagar som ska pusslas samman. Men jag får göra det bästa av saken. Det får bli att rasta "Rosa Faran" dvs min cykel om jag ska uppnå mitt mål. Men är inbokad på två spinningpass och ett cirkelgym plus nya gympisar som behöver luftas så det är bara att köra igång.

Vad det gäller maten har det varit en tuff vecka med oplanerade måltider, många frestelser och känslor i svallning. Men jag tycker ändå jag har gjort så gott jag har kunnat och 4 dagar av veckan har varit ok. Dock så behöver jag skärpa till mig nu för jag mår inte bra. Minimagen behöver mer protein och regelbundna måltider för att må på topp. Plus att ha en massa ostbågar och choklad hemma är ingen bra ide. Dessutom har jag slarvat med vattnet de senaste dagarna och det straffar sig också. Så nu blir det till att styra upp kosten och det är ju alltid lättare när man börjar jobba igen och ha rutiner.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass