Har du mätt ditt fett?

Det har jag ;-) I förra veckan hade jag bokat tid för en kroppsmätning på Gerdahallen i Lund. För första gången i mitt liv var jag inte nervös eller nojig att ställa mig på vågen. Jag var bara nyfiken och förväntansfull. Jag har ju gjort liknande mätningar när jag "gick på Itrim" men tekniken har ju gått framåt. Så det var rena high-tech vågen som jag fick ställa mig på. Ulf som genomförde testet gick sedan igenom alla mått med mig i lugn och ro.

Spännande att se resultatet även om man alltid ska ta sådana här mätningar med en nypa salt. Det är mer intressant information än ska ses som exakt fakta. Mätningen visade bl.a. att jag hade mer muskelmassa än genomsnittligt för kvinnor i min ålder. Trevligt och något som även tidigare tester har visat. Dessa kilona vill jag behålla. Likaså fick jag över snittet på benmassa vilket också är positivt då annars benskörhet kan bli ett problem. Naturligtvis låg jag mycket över på fettmassa vilket ju är hela anledningen till min viktminskningsresa :-)

Sedan är ju vågen programmerad till att alla ska uppnå normalt BMI men som Ulf sa med min muskelmassa (om jag behåller den) så blir det ytterst svårt. Och detta är min huvudfokus snarare än att BMI ska vara en exakt siffra. Mitt mål är ju snarare 70 kilo med 75 kilo som en övre gräns. Positivt var också att min muskelmassa och fettet är jämt fördelad på kroppen då det är svårt (läs omöjligt) att punkt-förbränna. Dock upplever jag ju att mina fettkilon sitter mellan midjan och knäna men jaja huvudsaken är att de försvinner and stay gone forever!

Målet med mätningen är att använda det som ett ursprungsläge för träningen och viktminskningen under detta året. Jag vill ju tappa kilon men inte muskler. Så nu gäller det att fortsätta på detta spåret dvs sköta kosten så bra jag kan och styrketräning i fokus för jag vill bli stark. Därför tänker jag göra om mätningen om 6 månader och sedan vid årets slut. Det kostade 150 kronor och det var väl investerade pengar tycker jag. Här kan du läsa mer: https://www.gerdahallen.lu.se/kroppsmatning.aspx

Resultatet från 15 januari 2020.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass