Fortsätt till huvudinnehåll

Vad har jag lärt mig under 2013?

Fjärde dygnet med snor, huvudvärk och feber är inte kul. Note to self - ring nästa gång någon är sjuk istället för att besöka och pyssla om :-) Jaja gjort är gjort men nu tycker jag det räcker. Vart liksom inte så här jag tänkt inleda nya året. Fast å andra sidan kan det bara bli bättre eller hur? Jag ville ju träna, göra årsbokslut på Itrim (eller inte...) men framför allt utnyttja dessa lediga dagar till fullo med maken. Men TV-soffan uppassad utav maken är inte så dumt i heller...

Tänkte dock att jag skulle få till det där utlovade inlägget om förra årets lärdomar. Vi har ju redan gått igenom året a la inlägg för inlägg som du kan läsa här: http://www.butterflytina.com/2013/12/mitt-2013-januari-till-juni.html och här:
http://www.butterflytina.com/2013/12/mitt-2013-juli-till-december.html. Plus jag gjorde en nyårsjämförelse även om kanske helkroppsbilderna inte var exakt samma men good enough. Kolla här: http://www.butterflytina.com/2014/01/ett-ar-emellan-bilderna.html

Så vad har jag då lärt mig under 2013? Mycket! Först och främst har jag jobbat mycket med mig själv mentalt som jag inte tidigare har gjort. Jag har lärt mig mycket om mig själv, jag har tagit tag i saker men har även en bit kvar. Fast det har man väl alltid för det är väl det som är livet. Jag har blivit tryggare i mig själv att jag kan och jag vill. Ja just nu är jag av banan lite men jag har en trygghet nu att jag fixar allt. Ska bara ha tålamod och do my home work dvs det finns inga genvägar. Det som gäller är att sköta maten, röra på mig, jobba på mina känslor istället för att äta dem, sova ordentligt och mysa med maken etc. Helt enkelt pyssla om sig själv på bästa sätt!

Har också finally accepterat att en hälsoresa/viktminskning är aldrig spikrak. Det kommer gå hit och dit. Då får det göra det - huvudsaken är att mina dikeskörningar blir kortare och kortare. Nu pratar vi dagar och inte månader. Plus jag äter inte ens i närheten så mycket som jag kunde göra förr. Dessutom har mina smaklökar förändrats. Jag vågar smaka nya saker och oftast tycker jag om dem. Många "first times" smakningar som jag är väldigt stolt över som fd väldigt kräsen bloggerska. Förra året blev jag hooked på kål av olika saker och lax. Matlagning var ju min nya hobby numera min hobby och intresse. Maken och jag har aldrig ätit så sunt, gott, nyttigt samt så mycket hemmalagad mat som 2013.

2013 var också året jag lärde mig att äta gröt, skaffade cykelhjälm, föreläste om min hälsoresa, instruerade kettlebellspass varje vecka, tränade rörlighet och blev beroende utav frisk luft (tack till Itrim och stegräknaren). Jag blev bättre på att visualisera mina mål men det finns utrymme för förbättring. Dock insåg jag att det är viktigt med extern hjälp. "Någon som man redovisar till". Och i mitt fall blev det Itrim - framför allt coach Therese och mina gruppmedlemmar. Jag började att verkligen se min kropp och insåg att nej den ser inte ut som idealet men vad är då idealet. Jag har en stark kropp som kan göra mycket och mer ska komma.

En annan lärdom är att jag är inte färdig med min hälsoresa (om man någonsin blir det) och att jag behöver mer tid. Att fokusera på mig och inte andra dvs jag måste sätta syrgasmasken på mig själv innan jag kan springa runt och göra det åt andra. Likaså 2013 var året jag blev färdig med att bevisa något och hoppa på alla möjliga utmaningar. Jag är lugn, trygg och säker i mig själv. Nu räcker det med träning/kost-utbildningar. Jag vet vad som funkar för mig - jag har mitt facit! 

Säkert en massa annat som jag glömmer just nu i snorträsket men nu är det ju faktiskt nytt år och nya tag! Nu har vi kikat i bakspegeln men nu gäller det att titta ut genom framrutan och fortsätta resan. Mer om hur jag tänkt mig 2014 imorgon. Hoppas du hänger med mig!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…