Inte nu igen...

Efter en hektisk dag på jobbet med roddade utav kick-off för alla anställda. You know tidspolisen, teknikfixande, se till att alla får fika, vet vad toaletterna finns m.m. Så sladdade jag in på årets första gruppträff på Itrim. Upp på stålplattan som visar i rätt riktning även om den har visat mindre i sina dar :-) Sedan vart det dags att sparka igång mötet.

Lite nyfiket och nervöst för det är ju många nya dvs inte alla som signat upp för andra året så vissa grupper slåss samman nu. Ungefär hälften kändisar från förra året och hälften nya ansikten. Lagom pirrigt för man vet ju aldrig den nya gruppdynamiken plus är ju lite känsligt att fläka ut sig för okända människor. Jag vet ju inte deras bakgrund, personlighet och så vidare. Tycker dock att det gick över förväntan.

Dagens tema var: tydliga mål. Väldigt passande nu för det nya året och jag tror alla vart riktigt taggade att ta itu med sin situation igen. Vi diskuterade våra framsteg och tipsade varandra lite om hur man kan sätta upp mål. Efter det blev det en praktisk övning. Vi fick ett blankt papper, en hög med tidningar, saxar och lim. Lite så där lekskola över det hela men när jag nu tittar på det jag fick ihop så är jag väldigt nöjd. Hur det blev kan du se längst ner.

Dock avslutades gruppträffen verkligen inte på bästa sätt. Vår älskade coach Therese har sagt upp sig... Tredje coachen som väljer att lämna Itrim Lund på ett år... Så nu ska det tydligen rekryteras en ny person som vi ska lära känna. Min fjärde coach på ett år är ju inte vad jag signade upp för precis. Väldigt tråkigt för Therese har varit underbar. Alltid glad, alltid peppat, alltid lyssnat, alltid kommit med insikter. Tråkigt också när jag verkligen tror på Itrim konceptet men inte känner att jag kan rekommendera Itrim Lund.

Min första instinkt var att beskedet fick mig att vilja äta... Ironi när det jag betalar för är att inte lösa situationer just på det sättet. Jag menar jag betalar dyra pengar. Ca 10 000 kr för detta året. Nu tränar jag ju inte på Itrim så visst I loose out på vissa förmåner. Men det jag signat upp för är gruppträffarna och coachningen. Om jag splittar kostnaden så är det 10 gruppträffar och 10 coachsamtal så blir det 500 kr gången. Det vill säga inte gratis och då förväntar jag ju mig högsta kvalité.

Det betvivlade jag inte att Therese skulle leverera men nu är jag tveksam. Om en ny person ska rekryteras, läras upp så har typ halva året gått. Sedan ska den personen lära känna oss alla och vi ska åter igen öppna upp oss för en ny person. Första instinkten var "kan jag säga upp avtalet på något sätt" men efter att ha sovit på det och funderat idag så vet jag att det är inte heller lösningen. Jag behöver ju verkligen gruppträffarna och gruppdeltagarna. Våra diskussioner är väldigt värdefulla och jag lär mig något varje gång.

Likaså behöver jag någon utanför husets fyra väggar som "tvingar" mig upp på vågen. Nej inte siffran i sig som är det viktigaste. Men vet du att någon annan har lite koll på dig så tänker du en gång till innan du smäller i dig 4 kanelbullar. Eller helt plötsligt så känner du inte för att väga dig på X antal veckor och voila fluffy is back! Jag pratar om den där accountabilityn där du inte bara svarar inför dig själv men även någon annan.

Så jag tänker som i Biggest Loser när de tvingas byta tränare eller miljön vänds upp och ner på. Antingen kan jag gnälla som fasiken och se detta som ett hinder/ursäkt för att jag inte ska nå mitt mål. Eller så ser jag det som en utmaning och möjlighet. Jag har ju lärt mig något hittills ändå på alla gruppträffar eller coachbyte. Det kan jag säkert fortsättningsvis också. Dessutom så får jag kanske lägga lite mer energi på att få till en starkare sammanhållning mellan oss i gruppen som kan vara till nytta för oss alla. Plus jag vill få in ett mer positivt tänkande i mitt liv dvs jag väljer att se det som något som kan hjälpa istället för att stjälpa. Fast hade jag suttit i Itrims ledning hade jag nog frågat mig en gång till vad det är som händer i Lund som får fantastiska coacher som är suveräna på sitt jobb att sluta gång på gång. Just saying...

Min målbild sammanfattar det viktiga för mig: maken, kosten, avslappning, träning, frisk luft, äventyr/upplevelser, att kunna hitta byxor, verktygen för min lycka, livsglädje och trygghet.

Hittade även denna bilden. Syns inte så bra men även om man kört i diket så fortsätter vägen. Bara på det igen!

Nytt år så då fick vi en ny pärm.

Kommentarer

  1. Jamen detta klarar du! Det är ju ändå du som ska "göra jobbet" - du är starkare än vad du tror! Två av mina hälsorodgivare blev gravida så jag fick byta. Kändes jobbigt då, men spelade ingen roll för helheten! Heja dig! Kram Cilla -22 kg för tre år sedan

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass