Danskt rågbröd bakad utav en skåning

Strax innan jul så fick vi några skivor hembakt rågbröd utav mamma och hennes sambo Stefan. JÄTTEGOTT!!! Så då fick vi mera men nu är det ju slut :-( Inte glutenfritt men innehåller bättre val än många andra bröd. Plus om man bakar själv vet man ju lite mer vad som stoppas i. Plus endast 4 msk mörk sirap i 2 limpor där det mesta försvinner vid jäsningen. That is good! Gott och matigt bröd som mättar utan att magen sväller som en ballong. Praktiskt också att göra en sats med 2 limpor, skiva och sedan frysa in. Då får man ju liksom nybakat bröd vid varje tillfälle.

Hade tänkt att baka förra veckan men då snorade jag för mycket men idag vart det dags! Tog mig inte mer än 5 sekunder sen fick jag ringa till mamsen för att fråga om hon brukade lägga krosset i blöt som det stod på paketen. Nej var svaret men sedan gjorde jag nästa misstag och mätte upp lite för mycket rågmjöl medan vi snickesnackade. Tänkte jag kompenserar med mindre på annat. Vet i tusan om jag lyckades med det plus att jag värmde nog på vatten lite för mycket. Degen var inte lös som det stod i receptet... Jaja ner med det i formerna och se vad som händer i ugnen tänkte jag.

Köpte så mycket ekologiskt/krav-märkt som möjligt. Plus skippade det vita mjölet helt. Och ersatte solros med pumpa - måste väl funka...

The recept! (Klicka på bilden så blir den större)

Voila ser väl rätt ut eller? De såg väldigt goda ut när jag tog ut dem ur ugnen och det luktade fantastiskt!

Måste ju testa... Väldigt god skorpa och god smak men nästa gång hold back on the mjöl och döda inte jästen Jensen!

Kommentarer

  1. Tack för receptet! Imponerad så huslig och duktig du är. Kram M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vassego men Margaretha detta vart väldigt enkelt. Ner med allt i en skål, rör runt, i formen och in i ugnen. Passar mig :-)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass