Hälsodagbok - vecka 4

Hallå denna veckan gick fort men det var nog för att jag hade fullt upp på jobb. Tiden går ju fortare när det händer lite. Sista hela veckan i januari och snart är vi inne i årets andra månad. Den kommer ju maken och jag spendera till stor del i Mexiko - tjoho! Men det är ju några dagar kvar i kylan. Känns som motivationen till rörelse och träning kommit igång. Och maten har gått bättre men mer om det nedan.

Kosten
Fortsatte med Elins hälsolåda och denna veckan vart lika god. Dock har vi inte beställt någon för nästa vecka. Dels så kändes inte menyn hundra för oss samt jag är borta med jobb måndag och tisdag. Plus middagsmaten är redan "bokad" för fredag och lördag. Så nästa vecka blir det mer "ta från frysen och värm" konceptet. Men åter till denna veckan... Maten har gått hyfsat bra denna veckan och jag är nöjd. Fortsätter att  jobba på den där balansen :-)

Steg/Frisk luft
Denna veckan har jag jagat steg varendaste dag och 7 utav 7 dagar har jag kommit över 10000 steg. Bra jobbat Jensen trots minusgrader!

Träning
Kan man räkna sitt jobb som träning? I slutet på förra veckan och denna har jag nämligen jobbat hårt. Rent fysiskt. Jag brukar typ röra mig 30 minuter på jobb i vanliga fall och resterande sitter jag på rumpan så har det nu varit tvärtom. Jag har släpat och burit möbler, jag har rensat och slängt 10 års skräp, jag har varit på Ikea, jag har klättrat på stegar, jag har hängt upp gardiner och pyntat. Puh har varit helt slut på kvällarna.

Har dock fått till morgonträning hemma 3 mornar denna veckan samt 1 tabatapass i Lomma och 1 crossfit-pass. Jättekul och svettigt tabatapass igår där jag tog i som tusan. Och dagens crossfit var en upplevelse. Så nervös innan men sen så fort jag vet vad passet består av blir jag lugnare. Inte för att jag vet vad allt betyder eller fixar allt till 100% men då är det inte så osäkert längre. Efter uppvärmning och teknikträning på pull-ups så skulle vi kör dagens WoD. 15 minuter så många varv du hinner utav: 5 pull-ups, 10 burpees, 15 utfall med vikt över huvudet på raka armar, 20 hopp med rep.

Jag klarade 6 varv. Totalt blev det 30 pullups, 60 burpees, 90 utfall, 120 hopp under de 15 minuterna. Så jäkla nöjd med mig själv och jag fokuserade på att få till djupet i utfallen och jag fick till riktigt bra flyt med hopprepet! Dock fegade ut på boxningen i onsdags för jag ville inte gå dit själv. Plus att jag var trött efter kontorsfixet. Biter tag i den utmaningen den kommande veckan istället.

Må bra
  • Fått svar på mammografin och allt är ok.
  • Gårdagens strandutflykt med maken med efterföljande fika - mysigt!
  • Insikt att jag behöver lugnare morgonträning. Får in tuff träning ändå numera och alltid bra att variera sig.
  • Lyckad kick-off i måndags med nöjda kollegor
  • Att jag tagit tag i kontoret fast det inte ingår i mina arbetsgifter på något sätt. Men om jag inte alls trivs själv i röran, alla andra gnäller på skiten så kommer man till en viss gräns. Antingen får jag fortsätta att inte göra något eller så tar jag tag i problemet och löser det. Men det är inte min personlighet. Jag vill bry mig och jag vill trivas. Lösning: get to work and get the job done! Och jag är så himla stolt över mig själv. Jag själv trivs redan så mycket bättre och för varje dag som gått denna veckan har olika kollegor kommit och kommenterat att det blir så fint och att de är så glada att någon tar tag i det. Och då ska ni veta att 95% av mina kollegor är män som kanske inte är kända för att fokusera på inredning och mys :-)
  • Hittat den perfekta fölsepresenten till maken som har allt. Kunde dock inte hålla mig till den 6 februari så han fick den i fredags :-)
  • Veckans gruppträff på Itrim - åter igen nyttigt att träffa alla andra i gruppen och diskutera. Denna månadens ämne var ju tydliga mål och det kan man aldrig prata om för mycket...
  • Skakigt på Itrim med folk som säger upp sig men jag ska inte låta det bli ett hinder för mig att nå mitt mål!
  • Tar det i lugnare steg med viktminskning och tänka långsiktigt. Vill fortfarande se minus men om det är ett hekto är jag nöjd. Inte köra för extremt utan hitta balansen Jensen!
Veckans fråga
Faktiskt 2 frågor denna veckan som har varit på tapeten. Första var: holy crap om X dagar så ska vi ju åka till Mexiko. Dags att växla pengar, hitta solcremen och sommarkläderna, myggarsenalen behöver förnyas, vad mer behöver vi packa? Och andra frågan som avhandlats var den jag bloggade om tidigare idag dvs denna! Fått väldigt klok feedback och jag håller med. Going down that route så måste jag hålla nog koll på resultatet. Och helt riktigt att vi är alla olika och det måste accepteras dvs jag kan inte "unna" mig lite här och där utan jag måste ha vissa riktlinjer för mig själv om detta ska ha en chans att lyckas. Jag har inte funderat färdigt och vi får väl se vad som händer helt enkelt.

Kul grej
Veckans kärleksspråk bidde franska dvs je t'aime. Men seriously nu börjar mina språkkunskaper sina...

Nästa vecka
Kommande vecka så åker jag till Manchester för att jobba. Men bara borta måndag och tisdag. Utmaningen då blir att få till stegen och att sköta maten. Har packat ner lite bars och nötter samt förberett äggmackor till frukost på flyget imorgon. Sedan fortsätter jag med "röja på kontoret och göra fint till kollegorna". Plus veckans träning ska bestå utav boxning, crosstrainer och pinnen hemma, rörlighet med PT-Katarina, tabatasvett och söndagskul i boxen. Lite tjejmys på fredagskväll och hem till byn på lördagkväll. That pretty much sums it upp!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass