The Avgiftning has started...

Måndag det är väl då man börjar eller hur? Lägg till januari och we are home free liksom. Jag kan ju inte vara sämre så nu får det vara nog med gotterierna. Första åtgärden imorse vart invägning med maken. Ojoj det var inte kul men jag hade inte förväntat mig något annat resultat än det jag fick. Det vill säga massa kilon plus. Massa mat, socker, stillasittande och förkylning är ju inte det ultimata receptet för viktminskning :-)

Jaja it is what it is och nu är det bara på banan igen. Träningen får vänta i alla fall till onsdagkväll då jag har spinning inbokat. Fast jag får känna efter då och se hur träningsredo kroppen är. Men maken och jag vart ute och gick en morgonrunda och ska snart ut för att samla de sista stegen. Skönt att röra på sig efter 5 dagar i sängen/soffan. Har för fasiken ligg- och sittsår. Svansen är inte glad på mig...

Idag var ju också första sockerfria dagen och jag vet att den kommande tiden kommer bli tuff. Matsäcken är uttöjd efter jul och nyår. Jag hanterar inte socker väl och får värst suget. Receptet är se till att maten är planerad. Äta mat som mättar som tex ägg och lax. Stimulera smaklökarna så att de inte längtar efter sött too much. Dricka mycket vatten och te. Sedan underlättar det ju att jag börjar jobba igen imorgon för då är det lättare med rutiner. Dock hoppas jag inte att känslorna ska svalla utan att jag kan få en vecka i lugn och ro.

Är du också på sockeravgiftning?

Kommentarer

 1. Hellu igen,
  Vill tipsa dig om sockersuget, eller rättare sagt hur man skippar det.
  Jag brukar vanligast bli sugen direkt efter maten. Det som funkar på mig är att laga till en varm kopp vatten och en skvätt äppelvidervinäger. Då honungen skippas (vanligast man läser är att blanda i honung men ingen idé när sockersuget ska bort ;) ) får man anpassa mängden efter smaklökarna. Kan ta ett tag att vänja sig men jag rekommenderar att testa det några gånger iaf :)
  Lycka till med avgiftningen :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha alla tips är välkomna :-) Tack det kan behövas!

   Radera
 2. Nja. Sockeravgiftning light, kanske? Det där lösgodisträsket jag har ramlat ner i under alla resor (särskilt bilresor, av nån anledning) skulle jag vilja ta mig upp ur igen. Jag är mindre oroad för chokladätandet, det blir aldrig så hysteriskt så det är okej inom rimliga gränser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen då vet du ju vad som funkar och inte - långt vunnet!

   Radera
 3. Jajjemen!30 dar utan socker tänkte jag mej.Sen läste jag din blogg och såg nåt om midsommar?!GRYMT BRA!Jag är lite pepp på att köra det oxå ;) /L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kör 30 dagar och se sen om du känner för att utöka det eller ta tex 30 dagar i taget. Huvudsaken är att man får det att funka för sig! Lycka till och heja dig!

   Radera
 4. Åh jag ligger några dagar före och svårast har nästan varit att hålla mig borta från Cola Zero?!?!?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tyvärr finns det väl alltid någon akilleshäl liksom :-) Heja dig!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass