Hälsodagbok - vecka 3

Årets tredje vecka och det har varit lite hit och dit. Svårt med motivation både med kost och träningen. Alltid svårt när man varit av banan ett tag. Liksom trögast i början innan man kommer igång igen. Fast så lätt ger jag inte upp. Tur jag är envis som en åsna :-)

Kosten
I måndags var det premiär utav Elins hälsolåda. Perfekt för oss för som maken sa då blir det en lagom portion och inte jätteportionerna som det kan bli när vi lagar själv... Så vi har beställt igen för kommande vecka. Då står sesamlax, kycklingwok samt kalvfärsbiffar på menyn. Har även lagat god kyckling till Bokklubben denna veckan. Men tyvärr har kosten har gått lite sisådär denna veckan. Har varit uttråkad på jobb vilket har gjort att jag blivit sugen. Plus den där extra mammografin vart inte en skön upplevelse med en hel del smärta och tankar.

Höjdpunkten eller djuppunkten nådde sin grand final i torsdagskväll med "Ostbågsarmageddon". Vi pratar 250 gr på under 30 minuter typ... Lösning: jag måste sysselsätta mig till varje pris och när jag gjorde det i fredags så vart sugen som bortblåst. Även lättare för mig att sköta maten när jag tränar. På något sätt blir jag mer motiverad då för att jag vill se till att vara så förberedd som möjligt inför passet och sedan fylla på med good stuff efteråt. Win-win liksom! Och jag är jäkligt nöjd med att jag har inte rört något SOCKER!!!

Steg/Frisk luft
Ute i snö, ute i regn, ute i kyla, ute i blåst - alltid lika skönt med frisk luft framför allt när man kommer in i värmen. Denna veckan har jag fått ihop 10000 steg 6 utav veckans 7 dagar så det är jag väldans nöjd med!

Träning
Som jag skrev igår så har träningsmotivationen varit lite låg. Men nu lägger jag detta bakom mig för just nu är jag hög på endorfiner efter mitt första "riktiga" pass på Crossfit Lund. Meganervös innan men jisses vad det var kul. Ja svettigt, flåsigt, tufft, utmanade men jäkligt kul. Och bekväm var jag inte en enda sekund! Plus kuligt tabatapass i Lomma igår och två morgonpass hemma i tisdags och fredags bestod denna veckans träning av.

Må bra
  • Ny frissa hos Birna samtidigt som jag snickesnackade lite med Rebecka
  • Träningsvärken from hell i måndags/tisdags efter söndagens tabatapass. Me like!
  • Gick och la mig tidigt i tisdags och tog sovmorgon. Behövdes tydligen för jag kände mig kass innan men inget bröt ut!
  • Jag har värsta bästa dealen med L8. Tidningar mot hembakt fröknäcke. Win - win liksom :-) Dock är det lite för goda och jag frossade mig in i en frökoma...
  • Bokklubben i onsdags! Alltid lika trevligt och träffas!
  • Middag med vänner igår. Vi bjöds på mumsiga rulader och jag lyckades avstå från chokladpudding! Plus fick bygga lego och massa goda skratt!
  • Mysig helg med maken - så tacksam att jag har världens bästa make!
  • Att jag var på mammografi i torsdags även om det inte var pleasant någonstans. Men nu har jag gjort det så får vi se vad farbror doktorn säger om min konstiga smärta i högertutten...

Veckans fråga

När kommer man in i klimakteriet och vet man om det? Då pratar vi framför allt mood svings... Vill ju inte vara en kvinna som går totally bananas i diverse utbrott eller depp. Känner man själv att något är fel? Eller kommer det smyga på en och en vacker dag vaknar man upp i svettning och förbannad på alla? Och är tidpunkten och symptomerna ärftliga? Min kära mor infann sig vid 43 års ålder. Innebär det att jag har två år kvar... Allvarliga frågor som diskuteras i the Jenskans hushållet...

Kul grej
Veckans kärleksspråk bidde engelska dvs I love you :-)

Nästa vecka
Kommande vecka så är kuligheterna blandade med nyttigheterna as always. Halvdags kick-off med jobb imorgon som ska fixas med och sedan gruppträff på Itrim. Får därför skippa kvällsaktiviteten men jag prioriterar min hälsa. På tisdag ska jag på ett intressant morgonseminarium och på onsdagskväll ska jag förhoppningsvis testa boxning. Det sistnämnda skulle ju skett i december men då dök en förkylning över mig så nytt försök. Lite mer träning på det i Lomma och Lund samt släktmiddag på lördagkväll. Så får vi se hur veckan slutar :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass