Hälsodagbok - vecka 2

Tänkte det kunde vara bra med lite bullets för dessa inlägg dvs vad är det jag vill "rapportera" till mig själv. Visserligen kan ju dessa ändras från vecka till veckan men jag får börja någonstans. Okej veckan som gått har varit en bra mjuk inledning på året utan stress - me like!

Kosten
Denna veckan var detta min fokus. Att ta bort sockret och börja bokföra all mat igen. Numera på Viktklubb. Har gått över förväntan med sockersuget men jag måste se till att få i mig mer protein. Har en plan så det fixar sig. Jag är SJUKT NÖJD med att jag valde grillad kyckling med sallad framför french hot dogs och pommes alt värsta brödlimpan i onsdagskväll!!! Det var väldigt väldigt väldigt nära men jag lyckades stå emot. Har också bakat danskt rågbröd till maken och mig så vi har ett vettigt brödalternativ. Fortsätter på denna banan in i nästa vecka.

Steg/Frisk luft
Inledde veckan med en soft måndag och jag firade att febern vart borta med en liten promenad runt kvarteret. Efter det är det bara i fredags jag inte fick ihop 10 000 steg/dag. Det är jag väldans nöjd med. Är också nöjd med att en del av dessa stegen har maken och jag jagat tillsammans. Alltid lika mysigt att hålla handen och snickesnacka om allt möjligt.

Träning
Har tagit det lugnt efter förra veckans förkylning och inledde veckans träning med rörlighet och bålträning med PT-Katarina i fredagsmorse. Yikes vad det är färskvara men det är bara på det igen. Igår och idag har jag även kört två tabatapass i Lomma. Svettigt och kul! I veckan som kommer så är det tillbaka på banan som gäller. Både med morgonträning och mitt första "riktiga" crossfitpass nästa söndag.

Må bra

 • Lugna kvällar och helg så att jag har gett kroppen varje chans att återhämta sig. Känns som jag är på banan igen och jag hade aldrig klarat tabatapassen med något strunt i kroppen. Så nu hoppas jag att jag får vara frisk länge!
 • Clementinfika med kollegan Sara i tisdags vart mysigt.
 • Maken och jag var på Vaccinmottagningen i tisdags och fixat inför Mexikoresan.
 • Cellprovtagning - Har haft kallelsen sedan innan sommaren men helt enkelt varit för nervös. Anledning - jag hade en incident för ett antal år sedan som slutade i ett blodbad och med bekymmer i år så jag är nojig :-( Innan jul samlade jag mod och bokade tid. Kristina på Admira tog hand om mig på ett ypperligt sätt och till sist så gick det vägen. Efteråt var jag helt skakig och förr hade jag lugnat mig med lite socker. Nu fick det bli lite djupandning och en promenadrunda. Men jag klarade det! Även första gången min vikt inte diskuterades vid ett sådant här besök. Börjar jag se "normalviktig" ut?
 • Finaste Anette pysslade om mina fötter i torsdags - så skönt!
 • Ute i sista sekund men nu är boken utläst inför Bokklubben nästa vecka - heja mig!
 • Att gudföräldrarna blev glad för sin blomma på deras bröllopsdag

Veckans fråga
Hmm kanske inte den frågan man alltid vill diskutera. Speciellt inte en söndagsmorgon när man knappt vaknat men en TV-reklam som handlade om testamentsgåva till forskning fick min hjärna att snurra. Vem ärver mig och jag dör? Jo maken vet jag om han lever och sedan mamsen. Men min lillebror är ju inte min biologiska bror, jag har inga andra syskon och inga barn. Nästa steg är mina föräldrars syskon om jag fattar lagen korrekt. Men de är ju typ 100 stycken och kanske inte livet när jag god forbid måste lämna denna jord. Vill jag kunna styra vad som händer? Som maken sa - jamen när du är död vet du ju ändå inte vad som händer. Nej visserligen inte men jag vill i alla fall ha mina papper i ordning. Har ju fyllt i Vita arkivet då vill jag väl för tusan också styra vem som ärver min träningsutrustning eller ge de få slantarna som blir kvar till någon/något tex hemlösa hundar. Inte vet jag men det var ett jäkla wake up call att få kl 8.30 en sömnig morgon!

Kul grej
Jag fick för mig att varje vecka (ja flera gånger om dagen som jag brukar!) detta året ska jag säga "jag älskar dig" till världens bästa maken men med en tvist - ett nytt språk varje vecka... Startade förra veckan starkt med svenska. Bäst att pricka av de lätta först liksom :-) Och denna veckan är jag inne på tyska. Men det känns som att i typ vecka 6 kommer mitt ordförråd att sina :-( Så tipsa mig gärna!!!

Nästa vecka
Har en massa kuligheter att se fram emot: frisörbesök, Bokklubben, träning, middag med vänner testa Elins hälsolåda. En del "måsten" som 1 års utvärdering på Itrim och mammografi. Plus jobb så klart. Så det är bara att dra sig till sängen snart så jag är pigg och vaken imorgon när klockan ringer kl 06 för ett hemmapass...

Kommentarer

 1. Hej!
  Såg att länken till Vita Arkivet inte verkar fungera längre, men hittade denna istället :)
  https://lavendla.se/begravning/fore-begravningen/planera-sin-egen-begravning/

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass