Vad har jag lärt mig under 2013?

Fjärde dygnet med snor, huvudvärk och feber är inte kul. Note to self - ring nästa gång någon är sjuk istället för att besöka och pyssla om :-) Jaja gjort är gjort men nu tycker jag det räcker. Vart liksom inte så här jag tänkt inleda nya året. Fast å andra sidan kan det bara bli bättre eller hur? Jag ville ju träna, göra årsbokslut på Itrim (eller inte...) men framför allt utnyttja dessa lediga dagar till fullo med maken. Men TV-soffan uppassad utav maken är inte så dumt i heller...

Tänkte dock att jag skulle få till det där utlovade inlägget om förra årets lärdomar. Vi har ju redan gått igenom året a la inlägg för inlägg som du kan läsa här: http://www.butterflytina.com/2013/12/mitt-2013-januari-till-juni.html och här:
http://www.butterflytina.com/2013/12/mitt-2013-juli-till-december.html. Plus jag gjorde en nyårsjämförelse även om kanske helkroppsbilderna inte var exakt samma men good enough. Kolla här: http://www.butterflytina.com/2014/01/ett-ar-emellan-bilderna.html

Så vad har jag då lärt mig under 2013? Mycket! Först och främst har jag jobbat mycket med mig själv mentalt som jag inte tidigare har gjort. Jag har lärt mig mycket om mig själv, jag har tagit tag i saker men har även en bit kvar. Fast det har man väl alltid för det är väl det som är livet. Jag har blivit tryggare i mig själv att jag kan och jag vill. Ja just nu är jag av banan lite men jag har en trygghet nu att jag fixar allt. Ska bara ha tålamod och do my home work dvs det finns inga genvägar. Det som gäller är att sköta maten, röra på mig, jobba på mina känslor istället för att äta dem, sova ordentligt och mysa med maken etc. Helt enkelt pyssla om sig själv på bästa sätt!

Har också finally accepterat att en hälsoresa/viktminskning är aldrig spikrak. Det kommer gå hit och dit. Då får det göra det - huvudsaken är att mina dikeskörningar blir kortare och kortare. Nu pratar vi dagar och inte månader. Plus jag äter inte ens i närheten så mycket som jag kunde göra förr. Dessutom har mina smaklökar förändrats. Jag vågar smaka nya saker och oftast tycker jag om dem. Många "first times" smakningar som jag är väldigt stolt över som fd väldigt kräsen bloggerska. Förra året blev jag hooked på kål av olika saker och lax. Matlagning var ju min nya hobby numera min hobby och intresse. Maken och jag har aldrig ätit så sunt, gott, nyttigt samt så mycket hemmalagad mat som 2013.

2013 var också året jag lärde mig att äta gröt, skaffade cykelhjälm, föreläste om min hälsoresa, instruerade kettlebellspass varje vecka, tränade rörlighet och blev beroende utav frisk luft (tack till Itrim och stegräknaren). Jag blev bättre på att visualisera mina mål men det finns utrymme för förbättring. Dock insåg jag att det är viktigt med extern hjälp. "Någon som man redovisar till". Och i mitt fall blev det Itrim - framför allt coach Therese och mina gruppmedlemmar. Jag började att verkligen se min kropp och insåg att nej den ser inte ut som idealet men vad är då idealet. Jag har en stark kropp som kan göra mycket och mer ska komma.

En annan lärdom är att jag är inte färdig med min hälsoresa (om man någonsin blir det) och att jag behöver mer tid. Att fokusera på mig och inte andra dvs jag måste sätta syrgasmasken på mig själv innan jag kan springa runt och göra det åt andra. Likaså 2013 var året jag blev färdig med att bevisa något och hoppa på alla möjliga utmaningar. Jag är lugn, trygg och säker i mig själv. Nu räcker det med träning/kost-utbildningar. Jag vet vad som funkar för mig - jag har mitt facit! 

Säkert en massa annat som jag glömmer just nu i snorträsket men nu är det ju faktiskt nytt år och nya tag! Nu har vi kikat i bakspegeln men nu gäller det att titta ut genom framrutan och fortsätta resan. Mer om hur jag tänkt mig 2014 imorgon. Hoppas du hänger med mig!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass