Vilovecka

Denna veckan har jag tränat och rört på mig väldigt lite jämfört med vad jag brukar. Det har blivit 2 cirkelgymspass (mån/fre) på Friskis och ett cirkelträningspass på utegymmet i Lund idag. Och de passen har jag tagit det lite lugnare. Jag har cyklat 1 ggr vilket var idag och inte kommit upp i 10 000 steg någon dag denna veckan. Anledning? Jag har helt enkelt lyssnat på kroppen. I början på veckan fick jag inte rätt på sömnen och sedan efter några veckors frossande kom ett gallstensanfall på köpet natten mellan onsdag och torsdag.

Har fortfarande ont och är öm i högersidan. Jämför det som att under anfallet känns det som man har ett gäng knivar som sticker en rakt i i sidan. Nu känns det mer som konstant håll eller som det är en spänd muskel som sitter i sidan eller som man inte gått på toa på flera dagar. Inte så konstigt och det enda som gäller nu är att göra kostval som bidrar till att jag mår bra igen. Har nog aldrig varit så här motiverad någon gång...

Till exempel igår så åt maken och föräldrarna äggakaka med stekt fläsk medan jag valde det vegetariska alternativet med quornfile och sommarprimörer på Staffanstorps gästis. Luktade gudomligt om äggakaka men mitt val vart också jättegott. Nu vet jag i och för sig att jag inte reagerar på ägg men just nu vågar jag inte ta några chanser utan väljer så lättsmält mat som möjligt. Efter vår guidade visning på Uppåkra så fikade de andra på glass, kakor och lakrits men jag höll mig till en kopp te. Jobbigt men just nu är det magonda jobbigare så egentligen ett väldigt lätt val :-)

Åter till träningen. Som maken sa häromdagen - man vet att frugan har ont om hon ställer in träningen. Fast det är bra med vila också för kroppen behöver det plus att jag blir mer taggad när jag återvänder. Nu börjar jag känna energi igen och lusten att träna vilket ju är positivt. Så nästa vecka ökar jag på dosen igen. Dock är kosten prio 1 för att må bättre och ha tillräckligt med energi för att träningen ska göra nytta.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass