LCHF Pannkakor

Igår så slog jag på stort och gjorde pannkakor till frukost. Äter ju ägg i någon form varje dag. På vardagarna har jag med mig omelett till jobb. 2 ägg, en skvätt laktosfri vispgrädde, skinka (med så lite socker som möjligt) och vitpeppar. På helgerna kokta eller stekta ägg. Räkor eller bacon till. Så jag tänkte att jag få ändra lite.

Hittade följande recept på en lchf matblogg och testade det. Överraskande goda blev de och jisses vad mätt jag var - länge. Lite märklig smet för den blir ungefär kletig som mannagrynsgröt :-) Stekte dem i smör och använde en slev till att klicka smeten i pannan. Plattade till med stekspaden för att göra de så platta som möjligt.

Under tiden man steker dem är de helt uppblåsta och fluffiga. Men så fort de svalnat lite så sjunker de ihop. Jag tog inte i något salt (försöker undvika det) och åt dem med lite frysta hallon och en liten klick laktosfri grädde. Men de va goda utan något på också. Blev ca 7 stycken större eller så kan man göra mindre plättar.

Receptet:
  • 4 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 dl mjölk (hade ingen hemma så tog lite skvätt grädde och vatten till)
  • 2 dl grädde
  • 2 msk fiberhusk (köpte jag på lchf butiken online)
  • 50 gram smält smör
  • salta efter smak
Blanda allt i en skål, låt det stå å dra en stund. Sedan stek!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass