Belöningar som triggar!

Idag inledde jag dagen (nåja efter lite hemmaträning vill säga) med ett besök hos världens bästa frissa Birna på Fager i Lund. Välbehövligt då denna bloggerskans man vuxit rejält under sommaren och att de gråa kloka stråna behövde döljas. Men jag hade även satt upp detta som en belöning för senaste tidens hårdsatsning på att äntligen nå mitt viktmål. När vågen visade på 78 kilo skulle besöket bokas. Tur för mig att det uppnåddes för jag vill ju även vara fin för eventuella jobbintervjuer :-)

Andra kommande belöningar är 75 kilo = nya fina svarta sneakers, 73 kilo = ansiktsbehandling och 70 kilo = en ny fin klänning och nya underkläder (främst för de 2 buddies on top...). Har även satt upp en belöning för när jag genomfört 8 veckor med PTO. Då ska jag och maken lyxa på spa här! Tänker tom på lite längre sikt att när jag har hållit mig kring 70 kilo i 6 månader så blir belöning nya fina träningstajts. Allt för att ge mig själv en sporre och något att motiveras av. Tidigare bestod typ 99% av mina belöningar att när jag nått mål X skulle jag fira med gotter och skräpmat. Denna gången har jag medvetet valt icke ätbara belöningar.

Något jag varit världsmästarinna i är att belöna mig med socker när jag klarat av stressiga situationer. Det vill säga vi använder ju inte enbart uppfyllda mål med att belöna oss utan även i "vardagen". Till exempel ett jobbigt möte är avklarat jamen då är jag värd choklad. Nu jobbar jag på att hitta andra belöningar som får mig att må bra. Har tom lagt in i kalender att efter nästa skolhelg i slutet på oktober så är min belöning på lördagskvällen en spakväll här hemma. Ska köpa någon mysig ansiktsmask och luktedoftig kroppslotion, tända ljus och sätta igång bubbelkaret. Mysa med en god kopp te. Inte hetsäta Polly, TipTop och kanelgifflar i bilen hem...

Hur gör du? Sätter du upp små eller stora belöningar för olika mål som du har? Vad väljer du att belöna dig med när du varit "duktig"? Hälsningar hon som är nyfiken i en strut :-)

Kommentarer

  1. Jag mutar mig själv utan skrupler. Gofrukost efter tufft träningspass (gofrukost = latte och surdegsmacka med kyckling och avocado), nya skor efter rehabperiod, nya tights eller ett smycke för ett nytt personbästa i gymmet.... Det händer också att jag belönar mig själv med gofika men inte på nivån "mula i mig gifflar i bilen" utan då går jag ut och fikar på nåt gott ställe och verkligen njuter. Exempelvis har jag tänkt belöna mig själv med en Pumpkin Spice Latte på Starbucks på fredag efter jobbet för då har jag genomfört alla veckans planerade träningspass. Och då kan det vara skönt att hänga på ett fik i en halvtimme och läsa bok och titta på människor och bara chilla!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt rätt Pernille - gäller att hitta "bra" belöningar. Tyvärr funkar inte gofika och njuta av den för mig men nya skor, tights och smycke är ju bara bäst!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass