Rensa är en nyckelfaktor!

Ett annat sätt som man kan se om jag inte mår bra, är trött, stressad och typ struntar i allt vad det gäller att leva hälsosamt tex gällande kost är på hur stökigt det är runt mig. Och då menar jag inte på ytan utan om man kikar i kökslådor, skafferilådorna, kylskåpet, garderoben, handväskan, träningsväskan eller vad man nu kan stoppa grejer :-) När jag inte orkar då slängs allt in huller om buller och så tänker jag alltid - det fixar jag sen. Jo eller hur?

Denna sommaren har maken och jag varit väldans duktiga. Okej vi är inga stora samlare utav prylar men det blir en hel del bråte här och där. Plus att när kroppen och knoppen stressar så tar man inte precis sig tiden till att rensa garderoben eller förrådet. Vi började med klädkammaren som var en katastrof utifrån att rörde man något så kunde något hårt träffa en i huvudet, hittade inget och golvytan såg man inte. Nu har vi gjort så himla fint och är så jäkla nöjda med oss själva. Tom med förrådet är på topp numera.

Likaså i helgen fick jag helt plötsligt energi till att rensa min walk in closet eller storgarderob. Mitt eviga dåliga samvete där allt möjligt kan få bo... Nu gjorde jag visserligen en storrensning i våras men sen tröttnade jag och slängde in resten i garderoben igen. Fast nu jäklar blev det ordning och reda. Idag ska jag bara till Jysk och köpa några förvarningslådor för mina sparade böcker men sen am I good to go. Och det är något renande med att rensa ut saker man inte använder. Bort med det och själen blir lugn...

Började lite så smått...

Utrensat sedan i våras men sen slängdes allt in igen...

Släng och ge bort högen påbörjades...

Sortera, sortera, sortera...

En hel sopsäck fick jag ihop till slut som ska till tippen! Och det känns som det är vikt som försvinner från min kropp - så befriande!!!

Önskade jag tog foto på starten i våras men slutresultatet får ni se senare när all förvarning är på plats :-)

Kommentarer

  1. Det är så sant! När vi byggde så ställde vi upp allt på den oinredda övervåningen. Allt eftersom vi (läs mannen) påbörjat isolering, väggar etc har sakerna flyttats runt, runt, runt tills jag fick order att rensa i vintras. Och då rensade jag vill jag lova och vad bra det kändes sedan. Men sedan har det rensats i omgångar efter det; sånt som jag inte riktigt kunde med att slänga då har sedan slängts i omgångar. Nu är det i princip bara mitt dåliga samvete kvar- dvs alla mina kläder som jag idag skulle använda om jag så bara kom i dem...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst är det Jenny! Precis som man samlar kilo på kroppen och skräp i garderoben :-( Så befriande att rensa! Ja jag har också några kläder kvar att rensa ut men planen är att de åker innan månaden är slut för nu vill jag ha kläder som passar och inte "hånar" mig... Lycka till!!!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass