Ärlig chans...

Okej efter en del funderande så tänker jag ge yoga en chans till. Och en ärlig sådan! För 100 år sedan testade jag hot yoga i Lund på Onehotspot. Nu är det dags och för att inte dra mig ur första veckan har jag signat upp för ett 60 dagars rookie period. Jag tänkte testa alla möjliga varianter de erbjuder för att se om jag kan hitta någon favorit. Plus att jag vill utvärdera hur detta påverkar min kropp och knopp.

I fredags var jag på "Moksha med musik" och igår var jag på "Hot Yin Yang". Mina observationer so far är:
 • Det är varmt (på Mokshan men Yin Yang vart mer lagom) och det tar lite tid att vänja sig vid men när jag gjorde det så är det himla skönt, 
 • Jag jämför mig inte lika mycket med andra längre och när jag kommer in på de tankarna så kan jag snap out of it snabbare (heja mindfulnessövningarna)
 • Jag gör så gått jag kan utifrån mina förutsättningar men det går lättare nu när svanskotan och vänster häl samarbetar
 • Lite svårt att bortse från andras högljudda andning men jag "irriterar" mig inte lika mycket längre (tack än en gång till mindfulnessövningarna)
 • Instruktören i fredags vart himla bra på ett kraftfullt sätt. Det var hon som checkade in mig och hon lärde sig mitt namn direkt och att jag var nybörjare. Jag var nog den enda rookie i rummet men jag märkte att hon tog extra hänsyn till mig i instruktioner, checkade att jag var okej och hjälpte mig via tal att korrigera kroppen dvs hon lämnade mig i fred men såg mig på ett lagom sätt.
 • Instruktören i lördags vart så himla mjuk i sitt sätt. Förklarade för mig, hämtade block och visade alternativ. Tacksamt för en nybörjare men åter igen inte påträngande. Utan jag är väldigt glad att jag sa att jag var nybörjare för då får jag ju hjälp att hitta lösningar istället för att bara se det jag inte kan.
 • Skönt efteråt när jag duschat - kände mig så ren och lugn...
 • Lärdom: painful (speciellt Yin Yangandet (holy crap) men ack så välbehövligt både för kropp och knopp.
 • Träningsvärk/Status: enorm träningsvärk i axlar och höftböjarna, blå och ömma knä, trött i nacke/rygg.
På tisdag är det dags för nästa pass och då är det Moksha igen. Men denna gången utan musik och med en annan instruktör. Håll tummarna för mig!

Kommentarer

 1. Vilken grej Tina! Så kul att du kommit så längt med mindfulness mm. Att sluta jämföra sig med andra är bland det bäst jag har gjort. Stor lyckofaktor på det! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag är verkligen imponerad av mig själv faktiskt hur långt jag kommit :-) Tack för peppet Nellie! Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass