Fortsätt till huvudinnehåll

Trött bloggare i soffan

Jisses jag kan knappt hålla ögonen öppna så snart får det faktiskt bli sängen. Men först måste jag bara berätta om min underbara helg. I fredagskväll åkte jag med Nellan och lilla Agnes (5 veckor) till Yngsjö. Där skulle vi mysa med middag och sova över hos Malin. Cecilia mötte också upp.

Alltid lika kul att träffa dessa tjejerna som jag har känt sedan högstadiet/gymnaiset. Dock var det under många år vi inte träffades men nu är vi back on track. Och vi hade en mysig grillmiddag och prat i soffan med gott vin. Men jag är ju inte van vid vin längre och att jag går och lägger mig i tid för att få min skönhetssömn...

Vid lunchtid i lördags åkte vi tillbaka till Höör då det vart dags för att göra sig iordning inför nästa fest. Det var nämligen dags för stort släktkalas på pappas sida. Vi var nästa 100 pers bestående utav pappas syskon, mina kusiner och kusinbarn plus respektive.

Vi inledde med välkomstdrink och lite mingel. Efter det blev det tipsrunda där vi var indelade i lag för att lite grann lära känna varandra. Vissa av mina kusiner har jag inte träffat på typ över 20 år. Sedan väntade helstekt gris inne på den björkade logen och tårta (ej för denna). Som avslutades med massa glada skratt, prat och dans.

Var hemma vid 01-tiden och innan man kom till ro i sängen.... För att nu ha avslutat helgen med shopping inför flytten. Vi gjorde av med X tusen på några timmar och fick med oss hem 4 drickglas :-) Men om några veckor levereras en säng, madrass, sängbord i ek plus ett helt hallmöbelmang. Så vi är jättenöjda men trötta kämpar.

Nu gäller det bara att förbereda maten inför imorgon för nu måste det hela skärpas till. Har blivit för mycket kolisar i helgen som mackor och potatissallad. Men inget socker och nu är första sockerfria veckan avklarad sedan sockerdagarna. Så imorgon kör vi på så att vågen är snäll på fredag. Hoppas din helg har varit lika underbar!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…