Så trött på att "försvara" mig

Okej låt mig lägga ribban rätt innan jag snärjer in mig :-)

Jag förstår absolut att andra kan vara nyfiken på min träning och mina matval. De är kanske inte de mest självklara eller kan kännas provocerande. T.ex. att välja bort de flesta kolhydrater och socker. Jo jag äter kolisar men i grönsaker. Nej jag behöver inte äta pasta, potatis och ris varje dag för att må bra. Dock äter jag de ibland när jag känner för det men skippar tex pommes. Eller att äta så mycket fett. Ajaja för vissa som följer andra kostval. Inte fasiken kritiserar jag för att någon väljer att äta en torr sallad för att sedan äta godis till efterrätt. Medans jag njuter av bea och vispgrädde.

Och ja jag tränar mycket men jag är inte dum i huvudet. Jag läser på hela tiden, hämtar in råd och gör kloka beslut baserat på mina förutsättning. Jag tränar nog mer varierat än de flesta. Till exempel simning, zumba, spinning, styrketräning, BodyCombat, löpbandet, crosstrainer, BodyBalance eller BodyAttack. Och ja det är många timmar men jag älskar det, mår bra av det och jag vilar kroppen. Har alltid minst en vilodag per vecka och tränar jag styrka ena dagen så kör jag inte det nästa osv.

Som jag skrev förstår jag att folk är nyfikna och ställer frågor. Det tycker jag är jättekul! Men jag märker på mig själv att jag gärna intar en försvarsinställning istället för en förklarande sådan. Och det är det jag vill förändra hos mig själv. Dvs att sluta försvara min val för de är mina och passar mig. Betyder inte att de passar alla eller accepteras av alla. So what? Det är min kropp, min hälsa och min passion. Så nu slutar fru Jensen att försvara sig men svara mer än gärna på frågor.

Passande nytt motto som jag fick via en träningskompis - tack Yalda!

"My passion, you call obsession.
My commitment, you think unwarranted.
My drive, you can't comprehend, so to you it must be flawed.
You tell me to live, I tell you to quit dying.
Do I make you uncomfortable?
...Good.
Now stand up and find your passion"

Kommentarer

 1. Mycket bra skrivet Tina. Jag är förundrad över hur duktig du är, inte för att jag inte trodde det men för att det är en förbaskat bra prestation och inställning du har. GRATTIS!!!!Kram Katharina

  SvaraRadera
 2. Jag har också mött många skeptiker, först å främst till hur jag äter. Men jag kan ju trycka upp i ansiktet på dom att det handlar om nästan -20 kilo tack vare kosten och då brukar det bli tyst. Och så kommer det ett: Ahaa...å sen frågor om hur det funkar i detalj!=))

  Man ska gå sin egen väg, du är en stark kvinna med jädraranamma i dig, så håll hakan högt!!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket Katharina och Åsa!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass