Vilken ätartyp enligt Blossom?

Köpte det senaste numret av Blossom och med kom en "enkät" eller vad man ska kalla det som hette "Hitta din bästa mat". Den handlar om att man ska hitta sin ätartyp som passar ens kropp bäst. Finns tre typer: Kolhydrattypen, Blandtypen och Proteintypen. Jag tänkte detta kan ju bli spännande att se var man hamnar och om jag äter rätt idag eller bör tänka om.

Besvarade de 40 frågorna och räknade sedan ihop resultatet. Det fanns en solklar vinnare bland typerna. Det bidde "Proteintypen!. Vilken överraskning :-) Hade ju känts "jobbigt" om resultatet blev kolhydrat för då hade man ju inte fått så högt betyg på det där med att känna sin egen kropp etc. Men just Proteintypen stämde klockrent in på mig och det är ju så jag känner dvs blir mer och mer övertygad om att kolhydraterna som intar min kropp måste begränsas och kan tex inte bestå utav vitt bröd.

Så här står det: "Proteintypen - behöver mycket protein och fett. Proteintypen behöver äta betydligt oftare än andra typer. Även om du äter för mycket ibland så blir du ändå fort hungrig igen. Vill du hålla vikten eller gå ner i vikt är det storleken på portionerna som bör regeleras. Inter färre måltider, då blir du bara trött och irriterad. Du behöver mycket protein och fett för att bromsa den snabba kolhydratförbränningen i kroppen. Om du som är proteintyp äter för mycket kolhydrater kommer sug efter socker och det i sin tur gör dig trött, irriterad eller nervös. Äter du fel märks det direkt på energin. Du blir antingen slö eller hyperaktiv. Du kan också känna dig apatisk eller deppig. Mat med hög fetthalt hjälper dig då. Om du som proteintyp ser till att få i dig protein vid varje måltid, maximerar du din energi och toppar formern. äter du till exempel mellanmål som endast består av kolhydrater är risken större att du lagrar fett."

Jag vet inget om kolhydratförbränning eller större risk att lagra fett. Men jag vet däremot att om jag inte får mat regelbundet blir jag en blodsockerhäxa, och ja det märks direkt om jag fått i mig för mycket kolisar eller socker (fråga min käre make) och ja jag blir fort hungrig igen men det har jag mer relaterat till att jag är glupsk etc :-(

Rekommenderar dig att testa dig själv för att äta rätt utifrån ens egna förutsättningar gör undervek för livskvaliten och det jag tycker är bra med detta testet är att ja vi är alla olika det handlar bara om att finna din väg!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass