Lära mig mer om styrketräning

Mitt träningsmål detta halvåret är att lära mig mer om träning och framförallt styrketräning. Tänker fokusera på en kroppsdel(ar) i taget. Exempelvis i augusti olika magövningar - både maskinerna i gymmet och "fristående" övningar. Anledningarna till detta är att jag vill kunna vara flexibel i gymmet tex om en maskin eller vikt är upptagen att kunna ha alternativ, för att känna mig mer säker och för att lära mig mer om hur min kropp och mina muskler fungerar.

Jag hittade denna sajten som verkar bra: www.styrkeprogrammet.se/. Man måste bli medlem för att få tillgång till övningsarkivet men det är gratis. Sen kan man söka på kroppsdel, vilken typ av övning och vilken nivå. T.ex. rygg, pilatesboll och medel. Då visas en lista som matchar valet. Man kan välja att se en video av övningen plus mer information om hur den ska utföras. Verkar praktiskt. Har du någon erfarenhet av denna sajt? Eller tips om övningar, träningsböcker eller sajter så är de varmt välkomna!

Kommentarer

 1. Om du är intresserad av att läsa lite av varje så rekomenderar jag att kolla dessa bloggar


  Skriver om träning:
  http://metrobloggen.se/workout/

  Skriver om allt mellan himel och jord:
  http://metrobloggen.se/stefane85/

  Och vill du ha mer trafik till din blogg så rekomenderar jag

  http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=stefan_e85

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass