Ont i svansen

Tidigare när jag globentrottade runt i världen på alla möjliga flygplan så fick jag ofta väldigt ont i svanskotan. Då vart det ju lite fylligare runt rumpan och höfterna så dels kom jag inte riktigt ner i sätena plus 11 timmars flygningar känns i kroppen. Man försöker hitta bekväma ställningar och variera sig. Men ofta ofta hade jag ont i svansen.

Fast sedan jag började mitt nya jobb så har jag inte flygit runt så mycket. Plus att jag sitter bättre och är medveten om att sitta bra dvs på gumpen och inte slida ner på stolen i halvliggande ställning. Detta året har jag inte känt något och trodde liksom att nu vart allt bra. Men nu har jag förbaskat ont igen.

Började med bussresan till och från Rom. Där man åter igen satt i flera timmar, försöker ändra ställning, upp med benen så det inte skulle vara så svullna. För varje vecka känns det mer och mer när det faktiskt tidigare har avtagit när jag väl inte utsätter gumpen för sådana övningar. Jag försöker stå mer på jobbet vid mitt skrivbord samt sitta ordentligt på gumpen men då blir det mer belastning på lilla musarmen.

Så nu gör det jäkligt ont när jag reser mig plus också när jag ligger. Därför pratade jag imorse med "min" Bobby för att få en lösning. Han tror att jag har fått en inflammation i svanskotan. Say what - kan man ha det? Hans råd är att första ta en receptfri anti-flammatorisk kur typ Voltaren och kyla ner svansen. Hjälper inte det blir det vidare behandling. Googlade som den lekman man är. Finns tom en term för det hela. Who knew?

T.ex. "Inflammation i de beniga områden (svanskotan) som ligger mellan skinkorna kallas coccydynia. Coccydynia är förknippat med smärta och ömhet vid spetsen på svanskotan mellan skinkorna. Smärtan förvärras ofta av att man sitter mycket." Så nu ska jag iväg till apoteket och köpa piller, salva och vissa rekommendera sittring. Hmm vet inte riktigt om det sistnämnda...

Kommentarer

  1. Det hade jag med för några år sedan. Obehagligt och ont - tog nog ett år innan det gick över.

    SvaraRadera
  2. Ja inget att leka med men börjar kännas mycket bättre tack vare piller och smörja :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass