Fortsätt till huvudinnehåll

Depp from hell!

Varje dag i ens liv är ju inte rosenskimrande och igår var en deppig dag av olika skäl. Framför allt den delen utav livet där man spenderar 8 timmar per dag hemifrån 5 dagar i veckan if you know what I mean. Men enough sagt om det för denna bloggen handlar ju om min hälsoresa men det är klart sådan stress påverkar en.

Och den påverkar mig något enormt och då fallerar även andra bitar. Inga ursäkter eller förklaringar utan bara fakta. När jag blir uttråkad och stressad då äter jag. Senaste tiden har matintaget eller snarare sockerintaget gått helt åt pipsvängen. Skötte mig så väl på träningsresan men förra veckan ballade jag ur totalt. Och då menar jag totalt :-(

Träningen har också blivit lidande för jag har inte haft ork. Har helt enkelt varit slut i batteriet efter denna våren tror jag. Och vissa dagar kommer allt i kapp en och man faller ner i en grop utav depp och tycka synd om. De dagarna är det ju inte det lättaste att skriva ett inspirerande blogginlägg eller peppa någon annan eller säga grattis till någon som glatt säger att de tappat 5 kilo på 2 dagar...

Då blir man en surpuppa och allt blir nattsvart. Men så kan vi inte ha det någon längre tid. Jag tänker fan inte ge upp. Bara att inse att livet är inte alltid lätt och alla får vi kämpa på olika sätt. Min kamp är det där jävla sockret och jag kan ju bara inbilla mig att det är temporärt. Sorry honey denna kampen kommer du alltid ha men du väljer hur du reagerar på ett nederlag...

Så nu plockar jag upp mig själv från gropen och kämpar på. För att ge upp tänker jag aldrig och alla kommer vi stötta på hinder på vägen. Det som skiljer en vinnare från en förlorare är hur man hanterar det hindret och jag ska fasiken över, under, runt det - kvittar what it takes för jag är redan en vinnare på min resa och jag tänker fortsätta vara det! Nu jävlar kör jag!!!

Kommentarer

 1. Du är stark, du är vacker och får faktiskt ha svackor, det har vi alla.
  Jag beundrar dej och nu tar vi nya tag både du och jag ;)
  Har varit lite trött i kroppen efter resan men nu är jag på g igen.
  Nystart känns alltid bra, here we go.

  Kram Chatto

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Chatto!!! Ja heja oss vi ska fortsätta att kämpa!!! Kram

   Radera
 2. Känner igen mig! Det bästa är att du är medveten om när du äter för mycket. Jag har samma problem. Stress o ensamhet gör att jag tappar sugen. Mitt knep är att tillåta mig att trilla ner.. Jag trycker ner mig för att sen bli förbannad p mitt patetiska beteende o kommer igen med förnyad motivation och laddade batterier. Ett träningspass senare är självförtotroendet på topp igen. Sen finns det två andra knep: två mantra- just do it dvs tänk inte så mycket utan kör på
  Eller
  Den som vill - orkar mer.. Så vad vill du!? Ser du ditt mål!?
  Jag hejar på dig! You go girl!Kram Hanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt och hållet med! Blir bara så trött att man alltid ska trilla dit... är verkligen som en drog :-( Men nya tag för målet är ju mitt liv och att vara hälsosam!!! Kram

   Radera
 3. Det viktiga är att man kommer tillbaka igen! Kämpa nu Tina! Det är inte värt det, att låta sockret vinna! Stor peppkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack så jättemycket Camilla! Kram tillbaks

   Radera
 4. Bra där Tina!!! Jag är med dig... Känner igen mig i vart enda ord du skriver. Men ge inte upp, när du kommit så långt. Du är en fighter och min inspirationskälla. Din blogg och din energi får oss andra här ute att inte ge upp.... Spark i rumpan och på att igen... Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Johanna för sparken i rumpan :-) Den behövde jag :-) Kram

   Radera
 5. En styrkekram med massor av energi och det där ämnet "tycker inte om socker" finns också med till dig! KRAM
  (Rebeca)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket Rebeca!!! Kram

   Radera
 6. 12.6 börjar jag i en grupp för sockerberoende i Malmö. Härligt att det finns stöd och råd på nära håll. Ser fram emot att möta personer som precis som jag har insikt och behöver stöd i sin fördömande relation med det vita beroendet....

  SvaraRadera
 7. Men självklart får man trilla ner! Du vore en supermänniska om du inte gjorde det. Jag tänkte faktiskt på dig häromdagen, att du aldrig ens piper det minsta om att du ibland tycker att det är jobbigt. Heureka: Du är mänsklig! Du kommer tillbaka, för du analyserar och är medveten om vad du gör för fel. Jg tänker på vad du sa till mig: Bryt ihop och kom igen. Snart kan vi kanske prova en joggingrunda ihop? Många-många peppkramar, Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis bryt ihop och kom igen scenariot!!! Tänker inte ge upp men ibland blir man lite trött :-) Kram

   Radera
 8. Bra Tina! Svackor har vi alla kämpar själv igenom en nu som har pågått i 11/2 vecka nu ingen ork att träna ordentligt och maten blir lidande så jag känner igen mig. Men tror det är på bättringsvägen nu. Kände lite glädje över mitt styrkepass idag. Go go go Tina det blir bättre igen. Kram Cee

  SvaraRadera
 9. Det är rätt, ju längre tid man spenderar i gropen desto mer makt får sockertrollet. Tala om för det att det är dags att gå och gråta någon annanstans!
  Det brukar kunna lyfta mig tillräckligt många pinnhål för att orka göra några riktigt bra val så att jag stärker mitt sanna jag:). Kanske kan det hjälpa dig också. Hoppas det, jag hejar på dig! //Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis man får inte stanna i det läget för länge för det är då det går överstyr... Tack för ditt pepp Helena!!!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…