Hur gick det?

Hmm har nog inte riktigt förstått hur känslosam jag är angående svansen. Okej jag förstår att det låter konstigt men jag menar hur mycket smärtan faktiskt påverkar mitt liv. Och hur ledsen jag blir att dra hela historien och vad jag kan och inte kan göra dvs hur begränsad jag blir och att nu börjar jag få ont på andra ställen för att jag belastar fel. Fast det gick väldigt bra och den söta tjejen som var sjukgymnasten lyssnade tålmodigt på mig.

Vi gick igenom lite saker som jag kan göra tex införskaffa en kilkudde, skaffa en kudde för svanken typ sådan här samt fick jag 3 övningar som jag ska göra gånger 10 och en gång om dagen.  Övningarna är till för hållningen och att få bäckenet på plats typ dvs core!!! Plus att ergonomen ska komma till jobb och hjälpa mig med rätt stol (redan inplanerat). Fick även testa ett stödbälte (väldigt snyggt...) men det ska vi vänta lite med.

Detta är ju starten och hon sa att nästa gång kommer vi titta på andra övningar och att det blir mycket just med hållningen, hur ska man sitta, stå och gå. Vi kommer även gå in på smärtlindringslösningar. Det som hon och jag pratade mycket om var att jag måste blir mer medveten om min kropp dvs hållning, hur jag lutar bäckenet (när hon visade hur man skulle stå etc så vart det typ tvärtom hur jag gör...) och just coren.

Inte att det löser svanskoteproblemet men det förstärker att jag kan hantera det på ett annat sätt och inte orsaka mer smärta. Men det är ju krasst så att pga av min tidigare och nuvarande övervikt så har jag fått kompensera med kroppen tex hållning eller hur jag sitter för att få plats i en stol eller bara att bära upp alla kilon. Jag kallar det min krigsskada... så nu handlar det om att bli medveten om hållning och bäckenet.

Känns helt fantastiskt att aktivt kunna göra något. Har inga som helst förhoppningar om att det onda ska försvinna men nu känns det ju som jag gör något i alla fall. Så himmelens glad över detta och nu jäklar ska ni tro här ska rehabsöva utav tusan!!! Nästa gång jag ska visa upp mig är den 25 maj så fortsätt att håll tummarna :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass