Fortsätt till huvudinnehåll

Hur gick det?

Hmm har nog inte riktigt förstått hur känslosam jag är angående svansen. Okej jag förstår att det låter konstigt men jag menar hur mycket smärtan faktiskt påverkar mitt liv. Och hur ledsen jag blir att dra hela historien och vad jag kan och inte kan göra dvs hur begränsad jag blir och att nu börjar jag få ont på andra ställen för att jag belastar fel. Fast det gick väldigt bra och den söta tjejen som var sjukgymnasten lyssnade tålmodigt på mig.

Vi gick igenom lite saker som jag kan göra tex införskaffa en kilkudde, skaffa en kudde för svanken typ sådan här samt fick jag 3 övningar som jag ska göra gånger 10 och en gång om dagen.  Övningarna är till för hållningen och att få bäckenet på plats typ dvs core!!! Plus att ergonomen ska komma till jobb och hjälpa mig med rätt stol (redan inplanerat). Fick även testa ett stödbälte (väldigt snyggt...) men det ska vi vänta lite med.

Detta är ju starten och hon sa att nästa gång kommer vi titta på andra övningar och att det blir mycket just med hållningen, hur ska man sitta, stå och gå. Vi kommer även gå in på smärtlindringslösningar. Det som hon och jag pratade mycket om var att jag måste blir mer medveten om min kropp dvs hållning, hur jag lutar bäckenet (när hon visade hur man skulle stå etc så vart det typ tvärtom hur jag gör...) och just coren.

Inte att det löser svanskoteproblemet men det förstärker att jag kan hantera det på ett annat sätt och inte orsaka mer smärta. Men det är ju krasst så att pga av min tidigare och nuvarande övervikt så har jag fått kompensera med kroppen tex hållning eller hur jag sitter för att få plats i en stol eller bara att bära upp alla kilon. Jag kallar det min krigsskada... så nu handlar det om att bli medveten om hållning och bäckenet.

Känns helt fantastiskt att aktivt kunna göra något. Har inga som helst förhoppningar om att det onda ska försvinna men nu känns det ju som jag gör något i alla fall. Så himmelens glad över detta och nu jäklar ska ni tro här ska rehabsöva utav tusan!!! Nästa gång jag ska visa upp mig är den 25 maj så fortsätt att håll tummarna :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…