Fortsätt till huvudinnehåll

Teststatus...

En annan orsak till tisdagens depp var att mätning och tester väntade med PT Malou. Kom ju inte som en blixt från klar himmeln men jag var inte med mentalt. Jag hade checkat ut totalt pga deppfaktorn numero uno... Plus att jag hade nog laddat mer än jag trott inför joggingrunda så jag kunde liksom inte ta mig an en ny utmaning så snabbt. Varken till knopp eller kropp.

Jaja jag kan ju inte skryta i varje blogginlägg om min träning eller den jäkla stålplattan utan jag vill ju köra med raka och öppna kort. En viktresa är inte alltid raka spåret mot success utan snarare det går upp och ner och hit och dit :-) Och tisdagspasset var det lite good news och lite bad news...

Om vi börjar med vågen så visste jag ju att den inte skulle visa ner precis efter allt svullande. Men det som gjorde mig väldigt ledsen var fettprocenten. För någonstans i hjärnan (undrar förresten vad den delen heter...) inbillar man ju sig att jo magen är ju lite svullen med det är ju bara vätska eller jo jag känner mig lite tung men det är för att jag bygger muskler...

Yeah right nä Jensen det är FETT och det beror på fel kost, stress och lite träning. Bara att se sanning i vitögat. Men 3 % upp kändes som en rak höger när jag vart så jublande glad över lite mer än 1 % ner på 2 månaders hårt slit. Nä men då går vi upp det dubbla istället. Blir så jävla trött på mig själv för den enda jag förstör för är mig själv och det är bara jag som mår dåligt över det hela!

Efter stålplattan och måttbandet (där det mesta visade på plus men det som vart kul var att låren visade på 2 minus - bra!!!) så var det dags för testerna. Då märktes det hur trött jag faktiskt var i kroppen efter joggingrundan. Inte träningsvärk men stum och sedan måste pannbenet också vara med så man kämpar och inte ger upp. Men jag orkade helt enkelt inte...

Vissa övningar nådde jag samma resultat eller precis i närheten eller gav upp men nu väljer jag att fokusera på det positiva för att peppa mig själv till att fortsätta kämpa. Det som jag gjorde bra var: jag satte nytt rekord i jägarvila på 1,34 min, 12 armhävningar på tå (sen gav handjävlen och pannbenet upp), 92 swings på 2 min!!!

Note to self: Tänk denna veckan har du fått jättebra resultat på hälsotestet, du har joggat (frivilligt) för första gången i ditt liv, du har gjort 12 armhävningar på tå (i början på året visste du inte hur det gick till...) och 92 swings med järnklotet gör dig varm om hjärtat utav stolthet. Jag kan och jag ska!!!

Kommentarer

 1. Skryta är precis vad du skall göra. Känner ingen, absolut INGEN som gjort det du gör. VAR STOLT ÖVER DIG SJÄLV, och tryck inte ner dig. Du är väl ingen robot, eller? Ibland måste man una sig att gå in lite på sidovägen och synda, och det är ju inte speciellt ofta du gör det, eller hur? STRÄCK PÅ DIG och beröm dig själv lite mer!!!/Kram Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Margaretha - du är världens bästa peppare!!!! Kram

   Radera
 2. Tina...
  Ta fram ännu mera positvt du har gjort under din hälsoresa. Jag känner igen mig precis och de är alltid en tröst att de finns andra, för hade man varit ensam hade de varit ännu värre... HJÄLP!! Du peppar ju jämt med allt så sträck på dig och känn att du är en förebild för andra även om du hade en depp dipp.... Efter regn så kommer solen.... :-)
  Sussie Meurk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket för ditt pepp Sussie!!!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…