Fortsätt till huvudinnehåll

Nyfiken...

Det måste ju alltid hända något i bloggerskans liv... Så helt plötsligt är jag anmäld till tjejboxning den 4/12 och nybörjarkurs i crossfit nästa helg. Har faktiskt varit nyfiken en tag på boxning utifrån att jag gillar den typen utav klasser på gymmet och det är effektiv träning. Vet dock inte vad jag har gett mig in på för tror inte det är riktigt som "testa box på Gerdahallen". Men man måste ju prova allt en gång eller? Hoppas bara att axeln samarbetar och att detta kan bli något skoj. Vem vet kanske snart hänger jag där varje onsdagkväll...

Jag körde ju en hel del crossfit-inspirerat med PT-Malou förra året och lite med PT-Katarina i år. And I like it a lot! Så lite koll har jag men tänkte det kunde ju vara kul att lära sig mer om grunderna och testa på i en "riktig låda" dvs box som det så fint kallas. Dock är jag lite skeptiskt till "tumma på tekniken för snabbhet och antal reps"-tänket. Men jag gillar ju övningarna såsom lyft etc. So keep an open mind Jensen så testar vi!

Följer du med på äventyret?

Kommentarer

 1. Crossfit är jättekul och asjobbigt.
  Lycka till!
  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är det så därför ska det bli kul att lära sig mera :-) Tack det kan behövas...

   Radera
 2. Jag älskar din nyfikenhet Tina! Jag har testat crossfit och hade precis samma farhågor som du, och träningsvärk from hell efter första passet. Men det var superkul! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha va bra Nellie :-) Ja det ska bli spännande! Kram!

   Radera
 3. Jag tror kombon av boxning och crossfit passar dej utmärkt, själv älskar jag det!
  Lycka till

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…