Utmaningen är avslutad!

Idag var det tioende och sista passet i Utmaningen i Lomma som påbörjades den 1 sep. Detta betydde också fystest dvs samma övningar som vi gjorde första gången skulle nu genomföras igen för att se om vi förbättras oss något. Och as usual när det gäller fysiska tester så är denna motvillig. Funderade på att strunta i det men sen är jag ju så jäkla envis och tur är väl det. Tänkte att jaja strunt samma - se det som ett träningspass så får det bli som det blir. Sen som vanligt så taggar jag till när det väl är dags :-)

Efter uppvärmning så var det dags. Fick teama upp med coach Kenneth eftersom vi var udda par. Yikes då måste man skärpa sig ju :-) Och ni kan tro att bloggerska gav allt. Har tom bevis... Brännmärke på båda armbågarna efter brottarmattan från plankan och en sträckning i höger framsida utav låret efter knäuppdrag och löpning. Så jag kan stolt säga att jag gav järnet och jag är himla stolt över mitt resultat!

Mest stolt är jag nog över att övningarna denna gången utfördes med prickfri teknik vilket inte var fallet för två månader sedan. Knäböjen var djupare och bröstet upp (heja mig PT-Katarina...). Armhävningar på tå utförda som de ska vara dvs måste ner och doppa bröstet i en mugg på golvet och sedan upp. Synd jag kraschade på 9 ½ för det hade varit coolt att klara 10. Men i pausen (dvs eftersom vi kör två och två så kör man ena gången och andra räknar man till den andra) så övade jag mer på tekniken och lyckades pressa ut någon till.

Likaså på knäuppdragen känner jag att jag är smidigare i kroppen och snabbare. Framförallt rörligare dvs jag får upp benet högre. Men det var nog här som jag kanske tog i lite mycket... Ni ska veta att i pauserna dvs när nummer två räknade så joggade jag fram och tillbaka i lokalen för att hålla uppe tempot. Jag är bara bäst i mina egna ögon och det är det som räknas! Fast tillbaka till testet... Nästa övning var plankan på tå och så ska du lyfta ett ben i taget typ en decimeter rakt upp. Och där lyckades jag att dubbla antalet på en minut!!!

Över till löpningen som jag inte utförde första gången. Det var ju då min häl var helt paj plus ömsade hud så det var inte direkt att tänka på. Idag tänkte jag först ja men då kan jag ju hoppa den idag också. Fast sen så blev det amen va fasiken Jensen kom igen nu och se hur många rundor du hinner istället. En runda är ena längden utav brottarmattan där du ska ställa ner en mugg och hämta upp en ny för att springa längden igen och ställa ner muggen och hämta en ny. Jag tog i för kung och fosterland och kände direkt att nähä det gillade inte höger låret :-) Så fick dra ner lite på tempot men jag fortsatte. Hann med 27 längder på 2 minuter - heja mig!!!

Sista övningen är att ligga på rygg, lyfta båda benen helt raka rakt upp till 90 grader. Sist fick jag göra dessa med händerna under rumpan för extra stöd och lyft plus att jag lyfte inte benen raka och så högt upp. Och jag fick till några extra men framför allt är jag stolt över att jag numera klarar av att göra övningarna så som de ska utföras. Känner mig stark helt enkelt även om kroppen inte alltid samarbetar. Så jag tycker att I rocked the fystest!!!

Resultatet:
Knäböj på en minut: 58 (51) dvs 14% förbättring
Armhävning - korrekt utförda utan paus: 9 (5) dvs 80% förbättring
Knäuppdrag på en minut: 111 (91) dvs 22% förbättring
Plankan med benspark på en minut: 42 (28) dvs 50% förbättring
Löpning på två minut: 27 (0) 100% :-)
Mage - benlyft på en minut: 29 (23) dvs 26% förbättring

Kommentarer

 1. Wow grymt! Kul att få se förbättringen sådär konkret. Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det hjälper när man får det svart på vitt liksom :-) Tack för ditt pepp! Kram!

   Radera
 2. Super bra kämpat! Och vilka förbättringar :-)) Kramar från mig.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass