Crossfitdag 1

Lite pirrigt att bege sig till Crossfit Lund idag hel mol allena utan back-up :-) Och även om jag ändå kört lite av övningarna tidigare. Det visade sig att vi var totalt 12 deltagare - exakt hälften tjejer och killar. Och i alla åldrar och med olika träningserfarenhet. Kul! Började med en kort introduktion och sedan var resterande tiden till att gå igenom en del övningar och nöta teknik. Först med pinne och sedan med skivstången. Ovanpå det lite rörlighetsövningar med gummiband och voila till sist en WOD (workout of the day).

Den bestod utav: 5 push press, 10 burpees, 15 sit-ups och 20 utfall. Vi skulle köra 3 varv på tid. Vi fick 15 minuter på oss men skulle helst under 10. Man fick välja om man körde pressarna med pinnen, stång eller stång med valfri vikt. Jag valde att köra med tjejstång som väger 15 kilo. Burpees är ju burpees liksom så det är bara att mata på. Sit-upsen fick jag byta till crunches för svanskotan samarbetar inte annars. Men jag ser till att de räknas och att magmusklerna verkligen jobbar. Utfallen skulle knäet ner och doppa i marken. Jag är nästa där nu :-)

Första tanken var "fasiken" när instruktören sedan sa ni ska skrika "time" (vi körde på engelska för det var en tjej med som inte pratade svenska så det var inte för att vara coola :-) ) när ni färdiga och sen skriva upp ert namn och tiden på tavlan. Jag kommer vara sist fast i nästa sekund "äsch vem bryr sig jag kör på!" De där tvivlen blir kortare och kortare :-) Och jag vet ju att jag är som ett ånglok dvs de flesta kör igång för hårt och kroknar på mitten. Medan en av mina styrkor är att hålla samma takt genom hela passet och tom öka på slutet. En av mina specialiteter :-) Kan ju tom kalla det negativ slit i crossfit eller?

Och mycket riktigt många av de yngre körde på som fasiken första varvet medan Jensen matade på. Likaså jag gör mitt bästa att inte tulla på tekniken för jag tänker fasiken inte skada mig plus jag vill göra det så korrekt som möjligt så kroppen jobbar rätt. Dessutom alla reps ska ju utföras. Och på andra varvet det var då jag körde om för att sedan öka... Plus att efter ett tag så bryr man sig inte vem som är före och efter för du har fullt upp med dig själv. Att komma ihåg övningarna, antal repetitioner och att andas :-)

Vi pratade lite om det sen i omklädningsrummet att det är ju ens egna samvete och kropp man jobbar med. Det vill säga att du håller tekniken, att du göra alla reps och att du ser till att din kropp utmanas. Och att du litar på att de andra gör samma sak. Vad jag försöker säga är ju att oavsett om du kommer först eller sist eller vilken tid du får så är det ju strunt samma i jämförelse. Huvudsaken att du är nöjd med din insats! För att sedan nästa gång försöka göra det lite snabbare eller lite tyngre eller lite svårare eller vad det nu kan vara. Och imorgon är det dags igen mellan klockan 14.00 och 16.00!


Boxen as it is called 
Titta kettlebells och Bulgarian bags! 

Traktordäck och minsann släggorna hittade jag i ett annat hörn...

Tavlan där namn och tid skrivs upp på olika WODs 

Detta var övningarna vi gick igenom idag 

 Mycket pinne och stång - två av mina favvisar!

Dagens utmaning! 

 Och här är resultatet - jag blev väldans nöjd med 5.48!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass