Hårt arbete ger resultat!

Varje fredag typ 07.15 ifrågasätter jag mig själv starkt. Varför övar jag på den där rörligheten med PT-Katarina? Det är ju så jobbigt, gör ontskönt och jag känner mig som en elefant. Kan vi inte göra något kul istället som en full fart pass där svetten stänker... Men innerst inne vet jag att om jag inte gör detta så kan jag inte heller göra det där full fart passet med kvalité. Till exempel djupa utfall som faktiskt tar på musklerna och inget lite fjuttande steg. Eller en sidoplanka som håller måttet istället för att göra något som mest liknar en döende krabba.

Och nu börjar jag ser ljuset. Nej jag har långt kvar och det är bara att fortsätta kämpa. Fast vad jag menar är att nu börjar jag se en utdelning på allt det där nötandet. Speciellt när PT-Katarina tar foto eller filma hur det såg ut när vi början och dagens status. Shot jag har ju blivit mycket rörligare och idag sa hon att snart kan jag tom gå ner i en riktig spagat. Ehh ja det vet jag inte riktigt :-) Förra veckan så togs ju dessa bilderna och jag har tittat på dem rätt mycket för att fatta att det är ju jag som kan göra så. Wow säger jag till mig själv!

Dagens pass bestod utav halos med medicinboll (typ så här), burpees och krabbgång som uppvärmning. Sedan var det nöta utfall och ja det är en bit på väg. Det där med att hålla överkroppen rak och inte tappa bålen... Men när vi tog en bild på hur det såg ut när vi började och sedan en från hur jag gör det idag så blev jag ändå lite impad utav mig själv :-) Och för att få till de där utfallen så är det rörlighet som behövs. Tidigare i år så kunde jag bara inte komma djupare ner för mina höftböjare, lår och rumpa sa stopp. Då är det bara att bita ihop och jobba vidare för att nå målet. Tur jag är så jäkla envis och du kan se resultatet nedan. 

Just höftböjaren stretchar jag bland annat i en övning som jag tror PT-Katarina kallar super squat. Jag lyssnar kanske inte riktigt för när hon börja säga namnet så vet jag bara att nu kommer det bli jobbigt :-) Tänker att ta ett gigantiskt kliv framåt, försöka sätta händerna i golvet, upp med bröstet och sedan ska du pressa underredet mot golvet samtidigt som du gör små cirklar med underkroppen... Ja det må se lätt ut när en vig PT visar övningen men försök med kylskåpet Jensen och det ser ut som en elefant som försöker göra ett utfall plus en juckande rörelse... But I am getting there. 

För nu för tiden får jag ner händerna i golvet, jag kan pressa höfterna mot golvet och faktiskt göra cirklande rörelser. Ni kan tror detta känns. Hela kroppen kämpar men jisses vad höfterna bara öppnar upp sig efteråt. En skön känsla som sitter i hela dagen och jag märker stor skillnad. Denna gör jag i 4 varianter där jag gör 5 cirklar åt höger och 5 åt vänster a)som ett utfallsteg med händerna på samma sida som bakre benet (se bilden) b) flytta handen (samma som främre benet) på andra sidan det benet c) pressa knäet utåt på främre benet med handen och vänd överkroppen i samma riktning och till sist d) vrid foten på främre benet så vristen vinklas och vänd överkroppen i samma riktning. Svårt att förklara på ett vettigt sätt :-) 

Blev en massa annat på schemat idag men vi fick modifiera lite för mina knä vart lite slitna. Därför blev det inget knäböjande idag utan fokus på bålen. Något som är minst lika viktigt att ha en stark bål i knäböj, utfall m.m. Länge sedan jag övade på plankor så det var välbehövligt. Även där märkte jag skillnad på kroppen. Inte så mycket i rörligheten som PT-Katarina och jag har övat på men att det är 25 kilo mindre på kroppen jämfört med förra året. Lite enklare att hålla uppe kroppen då... Blev lite filmer så tänkte jag ska ladda upp dem och så kommer dem i ett inlägg senare idag.

"Super squat övningen" - så här såg det ut i maj

Och idag plus att jag gör den numera på den där stepbrädan för att verkligen komma djupt ner...

Utfall som de såg ut i maj och gör idag om jag inte tänker till att jag faktiskt kan mer (den där mentala inställningen och fast i gamla mönster är minst lika viktigt att öva på för man kan mer än vad man tror...)

Dagens utfall - heja mig snart är jag en utfallsstjärna!!! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass