Fortsätt till huvudinnehåll

Ta sikte framåt

Insåg att jag har glömt att blogga om senaste gruppträffen på Itrim. Varför har ni inte sagt något? Och imorgon är det sista gruppträffen för första året. Den ska handla om "Reflektion och lärdomar". Fast först förra träffen som hade rubriken: "Ta sikte framåt" och handlade om målsättning tex hur ser min målbild ut idag, hur långt är det kvar tills mitt mål, hur ska jag belöna mig när det är nått.

Tipsen och råden vi fick vid träffen var: målbildsträna regelbundet, formulera positivt - vad du vill, använd alla sinnen, tänk i nutid (jag känner, jag mår...), sätt realistiska mål. Mitt mål har inte ändrats utan snarare jag känner lukten utav målgång. Dock verkar det som det är alltid den sista biten som är segast :-) Eller snarare de sista kilona...

Fast om jag bortser från stålplattan så har jag kommit så långt under detta året och det är jag helnöjd med. Dock tänkte jag göra en "sista ansträngning". Eller snarare ge mig en utmaning och en målbild på kortare sikt för att sedan ta itu med det långsiktiga målet. December är definitivt den månad som det är tuffast att viktminska för mig. Tidigare år är det nu jag ballar ur totalt och vräker i mig socker. Det tänker jag ändra på detta året!

Den 3 januari har jag ju 1 års jubileum med Itrim dvs då har jag min 1 års utvärdering med coach Therese. Är också då jag utlovat nästa "jämförelsebilder" här i bloggen. Då vill jag ju liksom inte att "före-bilderna" ska vara sämre än "efter-bilderna"... Därför med start idag så tänkte jag utmana mig själv. Det innebär framför allt att sköta maten as I should, få in träningen, se till att kroppen får sin vila och fortsätta med den mentala träningen. Mitt mål är också att slå viktrekord i lägsta vikt och det betyder under 73,3 kilo. 

Ibland är det bra att ha blogg att leva upp till för att ta sikte framåt:-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…