Fortsätt till huvudinnehåll

Uppgiften från Spartan

Häromdagen fick jag den teoretiska uppgiften som är en del utav certifieringen att bli Spartan coach. Först när jag läste det så kände jag bara - äsch jag pallar inte, orkar inte nu, vill inte. Typ hängde lite med underläppen och kände mig bara matt. Som jag skrivit tidigare börjar bli lite trött på att prestera. Varför kan jag bara inte ha kul och träna vad jag vill? Behöver ju inte bli värsta coachen liksom...

Men sen så satte de där hjärncellerna igång och snurra. Hur skulle jag besvara uppgiften nedan? Hur skulle uppvärmningen se ut? Hmm ja det skulle jag ju faktiskt kunna lägga in. Vilka övningar och varför? Hmm både styrka och uthållighet... Okej då blir det lite olika upplägg. Plus tajta muskler på baksida lår och axelrörligheten är dålig - känns inte det igen Jensen? Du kan för sjutton detta för det är ju nästa du! Så in med lite pinne kanske och de övningar du kört för rörligheten.

Sen tänkte jag nej lägg inte för mycket energi på det för du har inte fått den personliga feedbacken ännu. Och efter helgen i Motala så kändes det ju inte så uppmuntrande... Så då sa jag till maken att "nej jag väntar till den har kommit så får jag se hur jag gör". Plus har tajt med tid nu så undrar när den slutliga deadlinen är plus om vi ska svara på engelska? Och vad sjutton betydde EDT nu igen? Tror inte det är Eastern Daylight Time...

Här kommer uppgiften och har du några tips på vad du tycker jag ska lägga med i mitt program så hojta till! Hälsar den eventuellt kommande coachen :-)

"Theoretical Task

Client Profile: Male or Female, basic kettlebell techniques already learnt, poor overhead mobility and over tight hamstrings limiting lockout and squat ROM (range of movement).

Motive: Wants to get stronger and improve stamina in preparation for traveling next year. Also wants to look more athletic and be able to kick everyone else ass in the gym!

Your task: design 1 month of programming for your client.
Choose how many times you'd ideally like to have them in a PT session with you, what homework they'd complete and the program structure.
How will they progress?
How will you help increase their ROM?
What exercises will you give them and why?
What protocols will you use in training (intervals, rep ranges, rest intervals, total volume, speed of movement etc, EDT)?

You can include other equipment you might find helpful to your clients goals but it should mostly be a KB structured program.

Remember to include STS. Mobility? Load (what resistance tool and why)? Balance? Motive?

Show a balanced program - Push, Pull, Squat, Hinge & Rotation."

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…