Fortsätt till huvudinnehåll

Nu är det klart!

Har funderat fram och tillbaka samt diskuterat med världens bästa make. Plus kollat upp olika möjligheter men nu är det delvis klart vad jag ska pyssla med i sommar och höst. Jag (vi) har nämligen tagit beslutet att frugans VAM:mande kommer vara året ut. Jag känner i varje fiber i kroppen att jag behöver detta för att få må bra och komma på rätt bana. Jag är en så mycket gladare och lugnare människa nu för tiden (även om solen har sina fläckar...). Jag känner att jag lever upp när jag får grotta ner mig i kost, träning, hälsa, coachning m.m. Jag är liksom i mitt rätta element!

Därför kommer jag ta tillfället i akt att gå fullt ut hela året i att vårda mig själv, bygga en stark och glad kropp, samt plugga det jag älskar (men även behöver för att uppnå mina personliga mål och för min personliga utveckling). I veckan blev det klart att jag ska gå en "Mindful eating" utbildning hos Elin Borg. Jag börjar med en sex veckors kurs som är inriktade på mig som individ från slutet av maj till början på juli. Efter det är det instruktörsutbildningen på cirka 6 månader som jag ska läsa i höst med start i början på augusti.

Vad är då "Mindful eating"? Detta är texten som finns på Elins hemsida:

"Har du problem med småätande?
Tycker du att det är svårt att inte äta för mycket?
Upplever du att du ibland inte har någon kontroll alls över vad du stoppar i dig?
Mindful eating är att lära dig lyssna på din kropp och få kontrollen över ditt ätande!

Är du en av dem som vet precis hur du skulle vilja äta men som ändå ser dig själv äta den där godispåsen som du hade bestämt att du skulle undvika. Sexveckorskursen i Mindful eating riktar sig till dig som vill ändra på ditt förhållande till mat och ta kontrollen över ditt ätande.

Du kanske småäter för ofta eller för mycket, äter en annan sorts mat än vad du skulle önska eller så äter du av fel anledningar. Kanske tycker du att du äter för snabbt och att du har svårt att vara närvarande och njuta av maten du äter. Under sex veckor stöttas du i att hitta ett mer medvetet förhållande till dig själv och ditt förhållande till mat. Kursen hjälper dig att bryta negativa mönster och ger dig en mängd verktyg för att bygga ett nytt och hälsosamt ätande. Du får coachning i att lära dig undersöka och lyssna på dig själv. Du gör övningar och går igenom alla områden som kan inverka på ditt förhållande till mat. Mellan varje träff får du hemläxor med övningar och förväntas avsätta 30 minuter varje dag till övningar under de sex veckor som programmet pågår. Övningarna är baserade på mindfulness och kognitiv beteendeterapi (KBT)."

Tjoho ser verkligen fram emot detta även om det är med mycket pirr i magen. Detta är ju verkligen något jag behöver som individ men tänk om jag liksom inte fixar det :-( Yikes! Men det ska ju vara lite läskigt och utmanade också. Jag vill ju verkligen ta itu med mitt egna ätarbeteende så samtidigt ser jag fram emot det. Lite så där skräckblandad förtjusning om ni förstår vad jag menar. Jag hoppas även min andra utbildning som jag vill gå till hösten går igenom men där går ansökningstiden ut 30 april. Så det lär jag inte får veta förrän i sommar om jag blivit antagen. Håll tummarna för mig för den är också klockren för fru Jensen!

Kommentarer

 1. Spännande år du har framför dig. Lycka till / Kram M

  SvaraRadera
 2. WOW vad spännande! Du, jag behöver den här kursen med!!! Jag kanske kan bli din elev?!?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag ser fram emot det och det är välbehövligt! Ja du får bli min försökskanin :-)

   Radera
 3. Härligt att få möjlighet att få göra en sådan här sak för sig själv och för sitt eget välmående!
  Lät riktigt intressant med mindfull eating. Lycka till även i fortsättningen på ditt VAM-ande!:)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är lyxigt men välbehövligt och nödvändigt. Får leva som fattig student kan vara nyttigt också :-) Tack så mycket! Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…