Stress...

Puh på 8 dagar har jag varit på 3 spännande och intressanta föreläsningar. Jättekul med nya intryck och tankar. Jag brukar säga "alltid kan man lära sig något nytt om sig själv". I onsdags förra veckan lyssnade jag på Kjell Enhager igen. Han föreläste ju på Hemmakvälls konferens i november. Hmm tror ni jag lyssnat på poddarna eller sett DVDn... Nä just det ja men jag kanske kommer göra det snart :-) Det var inte så mycket nytt utan snarare en upprepning från förra gången men som sagt man kan alltid lära sig något. Om inget annat så fick jag en liten energiboost och fick snickesnacka med träningskompisen Britta. Inte så illa det ju!

Den andra föreläsningen som jag var på i måndags tänkte jag skriva om i ett eget inlägg. Och den sista föreläsningen är egentligen inte klar. För den kommer följas upp med en workshop den 15 april. Temat var/är "Stresshantering - konsten att säga nej för att kunna säga ja!" och arrangeras utav Unionen. (Tips: kolla ditt fack eller andra organisationer runt om dig oftast finns det en massa föreläsningar att gå på alldeles gratis.) En kvinna som heter Malin Hägglöf föreläste generellt om stress samt berättade om sin egna personliga erfarenhet. Väldigt intressant och jag ser fram emot workshopen.

Jag är övertygad om att hade jag inte tagit detta VAM-året för att hitta min balans och fokusera på min hälsa så hade jag nog rusat in i den där berömda väggen med huvudet före förr eller senare. Men det är ju inte alla individer som lyssnar på sin kropp eller har möjligheten att göra som jag. Därför tror jag det blir viktigare och viktigare att se varningstecken och lära sig sin balans - hur ska jag som individ hantera stress? Måste jag vara med överallt, vill jag verkligen göra detta, ska jag verkligen förändra allt på en gång, hur bör jag leva för att må bra, borde jag tacka nej för att istället kunna tacka ja till det som ger mig energi m.m. är frågor som man kan ställa sig? Därför är jag väldigt nyfiken på att ansöka till detta till hösten för att lära mig mer om mig själv och kanske hjälpa någon annan på vägen.

Har lagt in en del bilder jag tog från föreläsningen men vet inte hur much sense det ger när man inte varit på plats. Men kanske hittar du något tips, läser något som ger dig en tankeställare eller så är du bara nyfiken. Klicka på bilderna så blir det större så du faktiskt kan läsa utan förstoringsglas :-) Vill även passa på att tipsa om detta klippet jag såg på i lördags på Nyhetsmorgon - speciellt den sista skälvande minuten där det kommer en del tips.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass